Παρασκευή 26 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ
Καταθέσεις δύο νοσηλευτριών

Με τις καταθέσεις δύο νοσηλευτριών στο Νοσοκομείο του Ρίου συνεχίστηκε και χτες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη της Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της. Οι δύο μάρτυρες στην κατάθεσή τους αναφέρθηκαν στην 9χρονη Τζωρτζίνα, τόσο όταν έπαθε ανακοπή που την άφησε τετραπληγική τον Απρίλη του 2021 όσο και όταν πέθανε τον Γενάρη του 2022, και στη συμπεριφορά της μητέρας. Η νοσηλεύτρια Κ. Αθανασοπούλου είπε ότι εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν «αξιοπρόσεκτη» τη συμπεριφορά της μητέρας ήταν ότι δεν εμφάνιζε κανένα κοινό χαρακτηριστικό με γονείς που έχουν βρεθεί στη θέση της. Η εικόνα γινόταν ακόμα πιο έντονη με δεδομένο ότι η μητέρα της Τζωρτζίνας είχε χάσει και τα δύο μικρότερα παιδιά της.Οπως είπε η πρώτη μάρτυρας, «ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με τον σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί (...) Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτήν την εικόνα δεν μπορούσα να τη δω στο πρόσωπο της μητέρας». Η μάρτυρας είπε, μετά από ερωτήσεις της προέδρου, ότι η κατηγορούμενη είχε εκπαιδευθεί από το προσωπικό για να δίνει στην Τζωρτζίνα φαγητό και φάρμακα μέσω της γαστροστομίας και ότι είχε εξοικειωθεί με αυτήν τη διαδικασία. Κατέθεσε επίσης ότι δέχθηκε αίτημα φιλίας σε κοινωνικό δίκτυο από την κατηγορούμενη, και έτσι έβλεπε τις αναρτήσεις της. Τόνισε ακόμα πως η μητέρα «δεν προβληματιζόταν. Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα, στα τόσα χρόνια που εργάζομαι, το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά».

Για τον πατέρα της Τζωρτζίνας είπε ότι «φαινόταν πιο στεναχωρημένος τις πρώτες μέρες. Μου έχουν πει ότι φαινόταν πιο περιποιητικός... Εβαζε λαδάκι στο παιδί, το χάιδευε». Αναφερόμενη στην κατάσταση της Τζωρτζίνας αφού αποσωληνώθηκε, η μάρτυρας κατέθεσε ότι το κοριτσάκι, που είχε τετραπληγία, αντιλαμβανόταν κάποια ερεθίσματα και έδειχνε να έχει μια αντίληψη. Η νοσηλεύτρια ανέφερε πως το παιδί γελούσε με τα παιδικά που έβλεπε στο τάμπλετ και αντίστοιχα εκδήλωνε δυσαρέσκεια ή έκλαιγε σε ανάλογες περιστάσεις. «Είχαμε αναθαρρήσει ότι κάτι γίνεται», είπε η μάρτυρας. Μάλιστα, για τα επεισόδια που εμφάνιζε η Τζωρτζίνα λίγο πριν πεθάνει, τον Ιανουάριο του 2022, όταν βρέθηκε ξανά στο Ρίο, υπογράμμισε πως εκδηλώνονταν στην Παιδιατρική κλινική. «Εγιναν συζητήσεις, ότι ενώ αναφέρονταν επεισόδια στην Παιδιατρική κλινική, ερχόταν στη ΜΕΘ και δεν είχε τίποτα. Λέγαμε, δεν γίνεται να παρουσιάζει επεισόδια στην Παιδιατρική και στη ΜΕΘ να μην παρουσιάζει τίποτα, τι γίνεται; Είχαμε προβληματιστεί όλοι. Δεν γινόταν με τόσα μηχανήματα να μην μπορεί να εντοπιστεί κάτι».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κατάθεση της δεύτερης μάρτυρα, Ε. Ψηλογεωργακοπούλου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έμοιαζε σαν μια μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι δεν υπήρχε θρήνος...».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ