Πέμπτη 25 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη για τους διανομείς τη Δευτέρα

Σε κοινή σύσκεψη για την οργάνωση της διεκδίκησης μέτρων προστασίας καλούν τους εργαζόμενους στη διανομή, στο delivery και τους courier το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και το Σωματείο Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΑ) Αττικής.

Τα δύο κλαδικά σωματεία καλούν τα επιχειρησιακά σωματεία σε ταχυδρομεία - ταχυμεταφορές και ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής, καθώς και τους εργαζόμενους στις σχετικές ειδικότητες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους στην οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς τους. Η σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 29 Μάη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια).

Στην κοινή τους ανακοίνωση - κάλεσμα τα δύο σωματεία αναφέρουν: «Οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι οι διανομείς delivery, οι courier, οι οδηγοί van, οι ταχυδρόμοι, είναι πολλοί, δεν θα έπρεπε να είναι δεδομένοι και προκύπτουν από την ασυδοσία των εργοδοτών, που με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων βάζουν τις ζωές μας σε δεύτερη μοίρα. Ξεχαρβαλωμένα δίκυκλα και van, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, εντατικοποίηση, δουλειά σε αντίξοες συνθήκες, οδηγούν συχνά σε εργατικά "ατυχήματα", πολλές φορές και θανατηφόρα. Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Λέμε: Ως εδώ! Στην τραγική κατάσταση που βιώνουμε, στην αγωνία αν θα γυρίσουμε στο τέλος της βάρδιας στα σπίτια μας, στα παιδιά μας, η λύση βρίσκεται στην ενότητα και στην αλληλεγγύη μας».

Τα δύο κλαδικά σωματεία διεκδικούν για τους εργαζόμενους στις ειδικότητες αυτές: Ενσημα ΒΑΕ. Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Μέσα ατομικής προστασίας (κράνος, μπουφάν μηχανής, νερό, χυμό, αδιάβροχο). Εταιρικά οχήματα, με τη συντήρησή τους στην πλήρη και αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ