Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Εκθεση ζωγραφικής με θέμα «Φύλακες της μνήμης - Squardi de memoria»

Αύριο, Τετάρτη, τα εγκαίνια στα Παλαιά Σφαγεία

Τα εγκαίνια της καλλιτεχνικής έκθεσης «Φύλακες της μνήμης - Squardide memoria», με έργα του ζωγράφου Georgesde Canino, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στα Παλαιά Σφαγεία, από κοινού με το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για τη συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλλει για την ενίσχυση των συνεργασιών με εκπαιδευτικές κοινότητες από την Ελλάδα και άλλες χώρες, στον τομέα των εικαστικών δράσεων, ενώ με αφορμή την έκθεση αντιπροσωπεία από την Ιταλία θα συναντηθεί αύριο στις 10 π.μ. με τον δήμαρχο της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, και στη συνέχεια, θα ξεναγηθεί στο ιστορικό καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η έκθεση είναι ενταγμένη στο κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου με το σχολείο Istituto diistruzione Superiore "Largo Brodolini" της Ρώμης με θέμα την ιστορική μνήμη, την αντίσταση και το ολοκαύτωμα», τονίζεται από τον Οργανισμό.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι μετά την εκδήλωση 20 έργα του George de Canino θα χαριστούν στον Πολιτιστικό Οργανισμό, συγκεκριμένα, καμβάδες ζωγραφισμένοι με μεικτή τεχνική και κολάζ των οποίων τα θέματα αφηγούνται τα «Sguardi di Memoria» (Βλέμματα Μνήμης) που σχετίζονται με την περιοχή.

Η έκθεση οργανώνεται, τέλος, με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Πατρέων - Καρναβάλι Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ