Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανοιξε η έκθεση του ΕΕΤΕ

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή τα εγκαίνια της μεγάλης ομαδικής έκθεσης σύγχρονου έργου του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ), με τίτλο «1922 - 2022 Εξοδος - Διέξοδος», στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο (Λένορμαν 218), η οποία θα είναι επισκέψιμη έως τις 15 Ιούνη.

Στη μεγάλη έκθεση του ΕΕΤΕ, που ετοιμάζεται από το περσινό καλοκαίρι, συμμετέχουν 372 καλλιτέχνες, με έργα από όλα τα είδη των εικαστικών τεχνών, ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, βίντεο, performance. Στο επίκεντρο βρίσκονται ο άνθρωπος, η καταγραφή των σκληρών βιωμάτων των προσφύγων, η καταγγελία της απανθρωπιάς του πολέμου και της καταστροφής. Η έκθεση επιχειρεί να προβληματίσει, συνομιλεί ζωντανά με το κοινό, αναδεικνύει πώς μέσα από την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα των λαών ανθίζει η ελπίδα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν κλήθηκαν να μελετήσουν τα ιστορικά γεγονότα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και της Μικρασιατικής Εκστρατείας που οδήγησαν στην Καταστροφή, να αναδείξουν τις τραγικές ιστορίες των πάνω από 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων, Αρμένιων και Τούρκων προσφύγων, τις περιπέτειες στους τόπους εγκατάστασης. Ακόμη, να θίξουν σύγχρονες πλευρές του πολέμου, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, να αναρωτηθούν για τις αιτίες της μεγαλύτερης μάστιγας στην Ιστορία, που οι άνθρωποι την προκαλούν και οι άνθρωποι μπορούν να την εξαφανίσουν.

Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ, Ηλίας Σιώρας, στην Α' Αθήνας και η Κέλλυ Παπαϊωάννου, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Για οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΕΕΤΕ, στο τηλ. 210.3300.016 και στο e-mail: chafartg@otenet.gr

Για την είσοδο στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ