Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Μεγάλη ανταπόκριση στην έκθεση ζωγραφικής

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Χαλανδρίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, με θέμα «Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 636 έργα από 12 συνολικά σχολεία, 8 Δημοτικά, 3 Γυμνάσια και 1 Λύκειο, ατομικής και ομαδικής ζωγραφικής, χειροτεχνίες και συνθέσεις εκπληκτικής έμπνευσης και ωριμότητας.

Οι τοίχοι της μεγάλης αίθουσας τελετών του σχολείου μετά βίας χώρεσαν τα έργα των μαθητών, που τα δημιούργησαν με τη συνεργασία εκπαιδευτικών των σχολείων τους. Ηρθαν με τους γονείς και πολλούς από τους δασκάλους τους, για να τα θαυμάσουν, δηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο αυτό που ζωγράφισαν: «Οχι στον πόλεμο των ισχυρών του πλούτου και τους εξοπλισμούς. Ειρήνη σε όλο τον κόσμο». Με περηφάνια οι μαθητές φωτογραφίζονταν δίπλα στα έργα τους και πήραν τα αναμνηστικά της συμμετοχής τους.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν την εκδήλωση που περιλάμβανε χαιρετισμό της Επιτροπής Ειρήνης Χαλανδρίου, απαγγελία του ποιήματος «Ειρήνη» του Γιάννη Ρίτσου και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τον κιθαρίστα Νίκο Σπέγγο με αντιπολεμικά τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ