Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βογιατζής

Πέθανε το πρωί της Δευτέρας, σε ηλικία 89 ετών, ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Γεννήθηκε στις 20 Δεκέμβρη 1934 και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι από τις βραδιές ταλέντων του Ζοζέφ Κορίνθιου.

Στη μακρόχρονη διαδρομή του «έντυσε» με τη φωνή του πολλές ελληνικές ταινίες, πρωταγωνιστώντας μάλιστα και σε κάποιες από αυτές. Βραβεύτηκε δύο φορές με το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, το 1963 με το τραγούδι «Πέταξε ένα πουλί» (των Κώστα Κλάββα και Αλέξη Αλεξόπουλου) και το 1970 με το τραγούδι «Αδέρφια μου αλήτες πουλιά» (των Τόλη Βοσκόπουλου και Ηλία Λυμπερόπουλου).

Ο Γιάννης Βογιατζής συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς δημιουργούς του «ελαφρού» τραγουδιού. Εχει ερμηνεύσει τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Μουζάκη, Γιώργου Θεοδοσιάδη, Κώστα Καπνίση κ.ά. Εκανε πολύ μεγάλες επιτυχίες με τραγούδια όπως «Ενας ουρανός μ' αστέρια», «Η πρώτη μας νύχτα», «Σου το 'πα μια», «Σ' αγαπώ σε όλες τις γλώσσες», «Νύχτα καλοκαιριού», «Θέλω κοντά σου να μείνω» κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ