Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Αρχισαν χτες Σάββατο στο εντευκτήριο του Πανελλήνιου Γ.Σ. (Μαυρομματαίων 26, Πεδίον Αρεως) οι αγώνες για το ατομικό πρωτάθλημα Γυναικών Αττικής 2000. Η τελική σειρά κατάταξης θα είναι το κριτήριο συμμετοχής των σκακιστριών Νομού Αττικής στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αλλος ένας όμιλος γυναικών αγωνίζεται στη σκακιστική λέσχη Γκοριτσάς - Κάτω Φούσα - στον Ασπρόπυργο.
  • Ο Γκραντ Μετρ και μέχρι πρόσφατα δραστήριο μέλος της εθνικής ομάδας Ανδρών, Στράτος Γρίβας, αντιμετώπισε 21 επιλεγμένους σκακιστές από Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα και Παλαμά, σε αγώνα «σιμουλτανέ». (Ενας ισχυρός σκακιστής αντιμετωπίζει, συγχρόνως, πολλούς κατώτερης δυναμικότητας). Αποτέλεσμα - μετά από 2 ώρες αγώνα - 2,0 - 0,5. Την ισοπαλία απέσπασε ο Δημήτρης Εξαρχος.
  • Την Πέμπτη 17 Φλεβάρη στο Σκακιστικό Στέκι του διεθνούς μετρ Ηλία Κουρκουνάκη (Τζαβέλλα 18, Εξάρχεια) στις 6.00 μ.μ., θα αναλυθούν παρτίδες ενός ξεχωριστού ανοίγματος, από τον ειδικό Δημήτρη Σακελλαράκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Μέχρι και το Μάη 2000, οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε δεύτερη Πέμπτη. Επόμενη συνάντηση στις 2 Μάρτη.
  • Στη Γαλλία (Ομπερβιλιέρ) έγινε ισχυρό τουρνουά γρήγορου σκακιού με συμμετοχή 817 (!) σκακιστών, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός στην Ελλάδα Βούλγαρος G.M. Κρουμ Γκεοργκίεβ, που ήταν και ο νικητής με 9,5 β. στους 10 αγώνες, καθώς και ο Ιγκορ Μιλαντίνοβιτς (μέλος της Εθνικής μας), που ισοβάθμησε στη 2η θέση με άλλους 7 ισχυρούς (Βαθμοί 9 στους 10!).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ