Κυριακή 13 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Mεταγραφές Γενάρη
Δεν έγινε το μεγάλο... μπαμ

Φτωχή σε γενικές γραμμές η κίνηση. Επιτυχία του Ολυμπιακού με την  απόκτηση του Λάμπρου Χούτου

Η σπουδαιότερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ ήταν η έλευση στην Τούμπα του Ντούσαν Μπάγεβιτς
Η σπουδαιότερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ ήταν η έλευση στην Τούμπα του Ντούσαν Μπάγεβιτς
Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα για τις ομάδες πάντα έχει ιδιαίτερη σημασία. Βλέπετε, είναι η μόνη ευκαιρία στη διάρκεια του πρωταθλήματος που έχουν την ευκαιρία για «κάποιο» λίφτινγκ και να διορθωθούν λάθη. Αλλωστε, ο χρόνος που πραγματοποιείται, λίγο πριν το τέλος του Α` γύρου, είναι ιδανικός και συνάμα καθοριστικός για τη συνέχεια που θα έχει κάποια ομάδα στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που ορισμένες ομάδες αλλάζουν πλήρως πρόσωπο (είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο) από αυτό που έχουν δείξει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Κατά τη φετινή μεταγραφική περίοδο του Γενάρη συνέβησαν πολλά... Εάν θέλουμε όμως να βγάλουμε το «ρεζουμέ» της υπόθεσης, θα πρέπει να πούμε ότι την παράσταση έκλεψαν οι μεταγραφές που ήταν... σίγουρες, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν. Το σίριαλ που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, ήταν ο «έρωτας» της ΑΕΚ με τον διεθνή Κύπριο επιθετικό του Ηρακλή Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ενας «έρωτας», όμως, που και αυτή τη φορά δεν ευδοκίμησε και πήρε παράταση για την επόμενη φορά που μπορεί να υπάρξουν καλύτερες ημέρες.... Κάτι ανάλογο συνέβη και με την υπόθεση του Λάμπρου Χούτου, που φαινόταν να είναι με το... ένα πόδι στη Φιλαδέλφεια, αλλά τελικά «έδεσε» στο λιμάνι του Πειραιά και τον Ολυμπιακό. Τελικά ο «Δικέφαλος», που είχε επιτακτική ανάγκη το «λίφτινγκ», αρκέστηκε σε τέσσερις παίκτες, τον Βούλγαρο Πέτκοφ, τους Ιταλούς Μπελότι και Νταλ Μόρο και τον Αργεντίνο Καντέρα. Λύσεις, που, εκτός του πρώτου, οι υπόλοιποι μάλλον αποτελούν «παρηγοριά στον άρρωστο»... Οσον αφορά τον πρωταθλητή και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ολυμπιακό, αρκέστηκε στη μεταγραφή του Λάμπρου Χούτου, ενώ οι προσπάθειες για την εύρεση ενός διεθνή παίκτη που θα καλύψει τα κενά στην άμυνα, για άλλη μια φορά απέτυχαν, αφού ο Πολωνός διεθνής Κοζμίνσκι φάνηκε ασυνεπής στις συμφωνίες του. Στους «ερυθρόλευκους» επέστρεψε και ο Σταύρος Τζιορτζόπουλος από τον Ηρακλή. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κινήθηκε λιγότερο στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Γερμανός, Μάρκο Βίλα, αποκτήθηκε, ενώ την ίδια στιγμή ο νεαρός Σίμος κατηφόριζε στην Κρήτη και τον Αγιο Νικόλαο.

Ο Λάμπρος Χούτος μετακόμισε από τη Ρόμα στον Ολυμπιακό
Ο Λάμπρος Χούτος μετακόμισε από τη Ρόμα στον Ολυμπιακό
Τις μεγαλύτερες ανακατατάξεις επέφερε η χειμερινή μεταγραφική περίοδος στην ομάδα των Τρικάλων. Δεκαοκτάδα ολόκληρη (παρά ένα) συμπληρώνουν οι παίκτες που έφυγαν από την ομάδα του Ζόραν Μπάμποβιτς, ενώ αυτοί που ήρθαν έφτασαν αισίως τους εννιά. Στα αξιοσημείωτα και η μεταγραφή του Γιώργου Τουρσουνίδη στη Σκόντα Ξάνθη, με την οποία ο Ελληνας μέσος έβαλε τέλος σε μια 12ετή καριέρα στον Δικέφαλο του βορρά. Σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε η ακριτική ομάδα και την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Ο Σλοβάκος διεθνής μεσοεπιθετικός, Βλαντιμίρ Γιανούτσκο, υπέγραψε συμβόλαιο πέντε ετών με την Ξάνθη, αντί συνολικού ποσού 570.000.000 δρχ., γεγονός που συνιστά την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου... Πολύ καλές και οι κινήσεις του ΟΦΗ, που απέκτησε τον Γεωργιάδη ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Αρη και του ΠΑΟΚ που πήρε τον Ναλιτζή από τον Πανιώνιο. Ομως ο Δικέφαλος πέτυχε την πιο ουσιαστική μεταγραφή στην τεχνική ηγεσία, αφού στη Θεσσαλονίκη τις τύχες της ομάδας ανέλαβε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.


Μπ. ΤΖΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΟΚ(2003-12-30 00:00:00.0)
Ανοιξε ο... χορός(2003-06-18 00:00:00.0)
«Πάγωσαν» με Χούτο(2000-08-03 00:00:00.0)
Μεταγραφές με συμβόλαια ευκαιρίας(1999-02-07 00:00:00.0)
Μύθος και πραγματικότητα(1999-01-10 00:00:00.0)
"Πρωταθλητής" ο Ολυμπιακός(1997-10-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ