Πάνω από 2.700 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις διαδικασίες, 1.214 περισσότεροι απ' ό,τι στην προηγούμενη μάχη
Τους χιλιάδες εργαζόμενους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέβαλαν με την ψήφο τους στη μαζικοποίηση και ισχυροποίησή του χαιρετίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.
Στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, πήραν μέρος 2.743 εργαζόμενοι, 1.214 περισσότεροι σε σύγκριση με τις προηγούμενες. «Η συμμετοχή αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από την ίδρυση του ενιαίου Συνδικάτου σε επίπεδο Αττικής», υπογραμμίζει το Συνδικάτο στην ανακοίνωσή του. Χαιρετίζει ιδιαίτερα «όσους έκαναν για πρώτη φορά το βήμα και συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες, όλα τα νέα μέλη που γράφτηκαν στο Συνδικάτο αυτήν την περίοδο», ενώ απλώνει το χέρι και σε όσους δεν έκαναν αυτήν τη φορά το βήμα, καλώντας τους «στις μάχες που έρχονται να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά».
«Το αποτέλεσμα μας γεμίζει αισιοδοξία και μεγαλύτερη πίστη πως μπορούμε να καταφέρουμε μεγαλύτερες νίκες το επόμενο διάστημα. Με πιο δυνατό το Συνδικάτο μας μπορούμε με καλύτερους όρους να παλέψουμε για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την καθολική εφαρμογή της κλαδικής Σύμβασης στη ναυπηγοεπισκευή, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης που θα καλύπτει τις ανάγκες μας σε κάθε χώρο δουλειάς», υπογραμμίζει το Συνδικάτο. Παράλληλα επισημαίνει και τις ευθύνες που αναλαμβάνει «για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος μόνος του στη νέα επίθεση που έρχεται ανεξάρτητα από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης». Στο έδαφος της αισθητά αυξημένης συμμετοχής, σχολιάζει ότι «οι εργαζόμενοι δεν περιμένουμε σωτήρες», αντίθετα οργανώνουν την πάλη ανά χώρο δουλειάς και κλάδο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Το Συνδικάτο καταγγέλλει τη νέα διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία σε συνεργασία με το ναυτικό κλιμάκιο απαγόρευσε να εισέλθει στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου εκλεγμένος εκπρόσωπος των εργαζομένων στο επιχειρησιακό Σωματείο «Η Τρίαινα».
«Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο της κυβέρνησης, εξυπηρέτησης των επιδιώξεων του νέου ιδιοκτήτη των ναυπηγείων, ώστε να υπάρξει σιγή νεκροταφείου στον χώρο, μέσω της παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης και της οργανωμένης πάλης των εργαζομένων. Απώτερος στόχος είναι να μετατραπεί και αυτός ο εργασιακός χώρος σε ειδική οικονομική ζώνη, όπου δεν θα ισχύει ούτε κατ' ελάχιστο το Εργατικό Δίκαιο και θα λεηλατηθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων και τα συγκροτημένα εργασιακά τους δικαιώματα», σχολιάζει το Συνδικάτο και ξεκαθαρίζει: «Ο αγώνας των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να επιστρέψουν στη δουλειά με μόνιμη και σταθερή εργασία, με τις Συλλογικές τους Συμβάσεις, και για καταβολή των δεδουλευμένων τους μέχρι το τελευταίο ευρώ, είναι δίκαιος, μας αφορά όλους και πρέπει να είναι νικηφόρος».