Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΛΑΕ
Λένε «όχι» στη συμπόρευση με τον πρώην συνοδοιπόρο

Με κείμενό τους 51 άτομα από τη ΛΑΕ δημοσιοποίησαν την αντίθεσή τους στην επιλογή συνεργασίας με το ΜέΡΑ25, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «αρχηγικό κόμμα που ο επικεφαλής του έχει ιστορικές ευθύνες για τη συμφωνία με τους δανειστές της 20ής Φεβρουαρίου 2015 - προάγγελο του τρίτου μνημονίου του καλοκαιριού του 2015 - που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Πρόκειται για περίοδο που και οι υπογράφοντες είχαν ενεργό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο αποχώρησαν μαζί με άλλα στελέχη και ίδρυσαν την ΛΑΕ.

Στο κείμενο αναφέρουν μεταξύ άλλων πως με αυτήν την επιλογή εκλογικής συνεργασίας «εγκαταλείφθηκε ο δρόμος της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης (...) καθώς και η προσπάθεια συμπόρευσης, μέσω της Πρωτοβουλίας για Ενωτική Κίνηση της Ριζοσπαστικής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς». Στην τελευταία θυμίζουμε συμμετείχε η ΛΑΕ τους τελευταίους μήνες μαζί με άλλες δυνάμεις, όπως το ΣΕΚ, μια από τις βασικές συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ενώ παράλληλα εξελίσσονταν οι ζυμώσεις με το ΜέΡΑ25.

Οσο αφορά τη διαδικασία λήψης της συγκεκριμένης απόφασης, αφήνουν αιχμές αναφέροντας ότι «τον Οκτώβριο του 2022, μετά από ένα μεγάλο διάστημα ουσιαστικής απραξίας της ΛΑΕ, οι οργανώσεις του Α.Ρ. (σ.σ. Αριστερό Ρεύμα) και της ΑΡΑΣ προχώρησαν εσπευσμένα στη σύγκληση συνδιάσκεψης ανασυγκρότησης της ΛΑΕ, με στόχο τις επερχόμενες εκλογές.

Η σύγκληση αυτή έγινε από την εναπομείνασα από το 2016, μετά τις αποχωρήσεις και παραιτήσεις, Πολιτική Γραμματεία της ΛΑΕ, σε διάστημα ενάμιση μήνα, χωρίς να τηρηθούν ουσιαστικές διαδικασίες, αφού έγιναν ελάχιστες συνελεύσεις με μικρή συμμετοχή, με την Πολιτική Γραμματεία που ανακοινώθηκε στη συνδιάσκεψη, προκαθορισμένη στο σύνολό της, να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα και ένα γνωμοδοτικό Πολιτικό Συμβούλιο που ορίσθηκε έμμεσα.

Αυτή η Π.Γ. εγκατέλειψε στη συνέχεια την κατεύθυνση της πολιτικής απόφασης δημιουργίας μετωπικού φορέα της Αριστεράς, προκειμένου να προωθήσει τη συνεργασία με το ΜέΡΑ25».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ