Τετάρτη 19 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Καταγγελίες για βιασμό και κακοποίηση γυναίκας σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Από δικηγόρο - στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εργαζόμενη για την Κομισιόν

INTIME NEWS

Νέα στοιχεία βγαίνουν διαρκώς στη δημοσιότητα με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη από την δικηγόρο Ελένη Χρονοπούλου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εργαζόμενη για την Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Να σημειωθεί ότι η ίδια παρενέβη χτες με επώνυμη δημόσια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός της τις προηγούμενες μέρες, χωρίς τη δική της συναίνεση.

Οπως καταγγέλλει, στις αρχές του 2020 υπέστη βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία κατήγγειλε αμέσως, ενώ τον Μάη του 2020 γνωστοποίησε στις βελγικές αρχές και το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη. Το όλο περιστατικό ήρθε τώρα στη δημοσιότητα με αφορμή το επίσημο αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Η Ελ. Χρονοπούλου εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τη δημοσιοποίηση του ονόματός της, αφήνοντας ξεκάθαρα υπονοούμενα για την προέλευση της διαρροής, λέγοντας ότι προήλθε από «χώρο που υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα ατομικά δικαιώματα». Πάντως, λίγο πριν από την ανάρτησή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι το όνομα του θύματος δεν προήλθε από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ιατροδικαστής που την εξέτασε έχει καταγράψει τα τραύματα της καταγγέλλουσας, τα οποία αφορούν σε κακώσεις σε κεφάλι και σώμα.

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων, ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και εκτός κόμματος. Ο ίδιος έκανε λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η καταγγελία οφείλεται σε πολιτικές σκοπιμότητες. Δήλωσε ότι θέτει τον εαυτό του «στη διάθεση των οργάνων του κόμματος» και ότι ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του κόμματος, καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία έγινε αυτομάτως δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι δεν ήταν σε γνώση της η καταγγελία, αν και η εκπρόσωπος Τύπου, Πόπη Τσαπανίδου, σε συνέντευξή της είπε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ το γνώριζαν από το 2022...

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ξέσπασε μια ακόμα αποκρουστική κοκορομαχία με συμψηφισμούς, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ αλλά και το ΠΑΣΟΚ.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, δείχνοντας το δέντρο και κρύβοντας το δάσος, διερωτήθηκε αν «ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;», ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης κάγχασε ότι στην υπόθεση Λιγνάδη ο ΣΥΡΙΖΑ «προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου δολοφονία χαρακτήρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Λίνας Μενδώνη».

Από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «σοβαρά ποινικά αδικήματα», ενώ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται ότι «είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ' άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εκτός κάδρου» κρίσιμα ζητήματα για την προστασία των γυναικών από τη βία(2023-04-22 00:00:00.0)
Λασπομαχίες δίχως τέλος με επίκεντρο την υπόθεση Γεωργούλη(2023-04-21 00:00:00.0)
Η σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος ξεχειλίζει από παντού(2022-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ