Παρασκευή 7 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίστηκε η διασύνδεση με τα ΝΑΤΟικά λογισμικά

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τη θετική γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ (απέχει από τις ψηφοφορίες), το μνημόνιο μεταξύ του υπουργείου Αμυνας και του Οργανισμού Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ (NCIO), εκπροσωπούμενου από την Υπηρεσία Επικοινωνιών και Πληροφορικής του (NCIΑ), όσον αφορά τη «συνεργασία σε δραστηριότητες συσκέψεων, διοίκησης, ελέγχου, επικοινωνιών, πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης» (C4ISR Activities).

Η ουσία του μνημονίου, όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι ότι παραδίδεται στη λυκοσυμμαχία ένα κρίσιμο δίκτυο ροής πληροφοριών για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δηλαδή - ξεκαθάρισε - το ΝΑΤΟ με βάση τα σχέδιά του θα κάνει κουμάντο και στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ την ώρα που η κυβέρνηση «σφυρίζει αδιάφορα», ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, έχει δηλώσει ότι οι εξοπλισμοί υπηρετούν τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα ότι η αναβάθμιση των ελληνικών F-16 υπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και τη σταθεροποίηση του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Με την κύρωση της συμφωνίας η λυκοσυμμαχία διεισδύει και στον νευρώνα επικοινωνίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Ολομέλεια.

Οπως σημείωσε, με τη συμφωνία αυτή ο Οργανισμός του ΝΑΤΟ θα μπορεί να διαχειρίζεται ένα υπερσύγχρονο σύστημα που διασυνδέει όλα τα κέντρα επικοινωνίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συμφωνία πατάει πάνω στην «καραμέλα» της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων και του ΝΑΤΟ που επικαλούνται τη «διαλειτουργική ικανότητα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι επί της ουσίας, για να μεγιστοποιηθεί η δυνατότητα συνεργασίας εντός του ΝΑΤΟ, η λυκοσυμμαχία ζητά να είναι... τα πάντα ίδια. Κοινή εκπαίδευση, με κοινές ασκήσεις, κοινά οπλικά συστήματα, κοινά πυρομαχικά και γι' αυτό ό,τι εξοπλισμό παίρνει η Ελλάδα έχει απαραίτητα την έγκριση του ΝΑΤΟ.

Ετσι, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, οι Ενοπλες Δυνάμεις ταυτίζονται με τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο που δημιούργησε η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που έκανε τη χώρα απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση.

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας, ξεκαθάρισε ο Ν. Παπαναστάσης, είναι κατά του ΝΑΤΟ και των σχεδίων του, κατά της εμπλοκής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ