Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οχι στις απολύσεις στην «Pyramis»

Παρέμβαση στο εργοστάσιο της «Pyramis» στη Λητή Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, χτες το πρωί, το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλοντας τις νέες απολύσεις που έγιναν τη Δευτέρα και απαιτώντας να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «οι απολύσεις αυτές προκαλούν ακόμα περισσότερη οργή και αγανάκτηση καθώς γίνονται σε εποχές οικονομικής άνθισης και επέκτασης του ομίλου, μετά την πρόσφατη εξαγορά και επαναλειτουργία της γραμμής παραγωγής της ΠΙΤΣΟΣ από την ΠΥΡΑΜΙΣ».

«Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι περιβόητες επενδύσεις όχι μόνο ευημερία δεν φέρνουν, όπως προπαγάνδιζαν διάφοροι κυβερνώντες και επιχειρηματίες, αλλά αντίθετα συνοδεύονται με νέα βάσανα, όπως οι απολύσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι εργαζόμενοι μόνο μέσα από την αλληλεγγύη τους, τη συλλογική τους δράση μέσα από τα συνδικάτα τους, μπορούν να απαιτήσουν και να κερδίσουν τα δικαιώματά τους», σημειώνει το Συνδικάτο και καλεί να δοθεί αγωνιστική απάντηση, να πάρει θέση και το Επιχειρησιακό Σωματείο, που με ευθύνη της συνδικαλιστικής ηγεσίας του συνεχίζει να μη βγάζει λέξη για τις απολύσεις.

Το Συνδικάτο Μετάλλου απαιτεί εκτός από το να πάψουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να υπογραφεί Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και μέτρα υγείας και ασφάλειας, ΒΑΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ