Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η συνέλευση των εργαζομένων στη «Wolt»

Τον αγώνα τους ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των αποδοχών τους και συνολικότερα ενάντια στις συνθήκες δουλειάς - σκλαβιάς για πολλούς εργαζόμενους, σε μεγάλο μέρους τους μετανάστες, συνεχίζουν οι διανομείς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Wolt». Μετά από τέσσερις μέρες απεργίας και μαζικών κινητοποιήσεων, προχωρούν σε συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στην Αθήνα προχωρούν σε Γενική Συνέλευση σήμερα Πέμπτη, στις 4.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio» (Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής).

Στην Πάτρα, σε Γενική Συνέλευση καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο το Συνδικάτο Διανομέων - Ντελιβεράδων Αχαΐας επίσης σήμερα, στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Καμία μείωση των αποδοχών ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022, με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο. Να σταματήσει η αδήλωτη εργασία. Συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη «Wolt», με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη. Δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος - μπουφάν μηχανής - εξοπλισμός. Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ