Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Τακτική «δύο γύρων»...

Να διατηρήσει με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αποτελέσει το επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στη ΝΔ επιδιώκει η Ντ. Μπακογιάννη. Για το σκοπό αυτό φροντίζει να κρατά πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας με διάφορες πρωτοβουλίες και «ατέλειωτες» συνεντεύξεις. Κι όμως, η πρώτη κίνηση εντυπωσιασμού της αφορούσε σε πρόταση προς τους συνυποψηφίους της κατά της αφισοκόλλησης!

Παρ' όλα αυτά δηλώνει σκόπιμα ότι η εκλογική τακτική της συμπεριλαμβάνει «δύο γύρους»: «Εχουμε μια εκλογή δύο Κυριακών», είπε χτες (στον ΣΚΑΪ), επικαλούμενη ότι «έχουμε όλα τα κόμματα με εξαιρετικούς υποψηφίους». Την ίδια στιγμή, όμως, βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος, δηλώνουν ότι χρειάζεται εκλογή της Ντ. Μπακογιάννη από τον πρώτο γύρο προκειμένου να «εκπέμψει μήνυμα νίκης» για τις βουλευτικές εκλογές.

Χτες η Ντ. Μπακογιάννη είχε συνάντηση με τους βουλευτές της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών, με στόχο, όπως είπε, «να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα για τα προβλήματα της Αθήνας»!

Στο «πλαίσιο αρχών» που προτείνει στην επιστολή που έστειλε στους συνυποψήφιους της περιλαμβάνει θέματα όπως «το μέγιστο ύψος των δαπανών, η αποφυγή της αισθητικής και ηχητικής ρύπανσης, της παράνομης και αυθαίρετης αφισοκόλλησης, της αυθαίρετης κατάληψης χώρων και η παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της πόλης».

Ταυτόχρονα, θέλει να πείσει ότι μοναδική φιλοδοξία της είναι να κάνει «έργο στην Αθήνα», ότι κινείται και θα λειτουργήσει - και αυτή - υπερκομματικά.

Ωστόσο, η υποψηφιότητά της δημιουργεί νέα δεδομένα στο εσωκομματικό τοπίο, παρόλο που η ίδια δηλώνει ότι θα κρατήσει την κομματική ταυτότητά της και θα συνεχίσει να συμμετέχει τουλάχιστον στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ. Ομως, αίσθηση προκάλεσε σχόλιο του Γ. Κύρτσου στον «Ελεύθερο Τύπο» το περασμένο Σάββατο, στο οποίο επισημαίνεται ότι «με την ουσιαστική αποχώρηση της κ. Μπακογιάννη από τη ΝΔ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται 100% καραμανλικό». Και προσθέτει: «Το πέρασμα της κ. Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη καραμανλοποίηση της ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι οι πολιτικοί χειρισμοί της ηγεσίας θα γίνουν πιο εύκολοι και πως θα ενισχυθεί ο ρόλος του κ. Σουφλιά...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ