Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Απεργία - αφετηρία

Λιγότερες από είκοσι τέσσερις ώρες μάς χωρίζουν από την αυριανή απεργία. Μια απεργία που μπορεί να γίνει η απαρχή για έναν νέο κύκλο αγώνων. Να σηματοδοτήσει μια νέα φάση αντίστασης στην επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ακόμα παραπέρα, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ρωμαλέο αγωνιστικό κίνημα, που θα συνενώνει ευρύτερα στρώματα εργαζομένων και θα βάζει στην ημερήσια διάταξη τη διεκδίκηση των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών της εργατικής τάξης. Ενα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, που θα αντιστέκεται, αλλά και θα απαιτεί αιτήματα που ανοίγουν ρωγμές στο σημερινό «στάτους», είτε πρόκειται για την Κοινωνική Ασφάλιση, τη σύνταξη, τις υπηρεσίες Υγείας, το μεροκάματο, την ανεργία.

Λίγες ώρες πριν την απεργία, εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη, σ' όλη την Ελλάδα, μεταφέρουν το μήνυμα και την απόφαση της απεργίας σε όλους τους εργαζόμενους. Εμπροσθοφυλακή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα. Ολες οι δυνάμεις δίνονται για την επιτυχία της κινητοποίησης, την περιφρούρηση της απεργίας. Στις πύλες των εργοστασίων, των βιοτεχνιών, στις υπηρεσίες και στο εμπόριο, στις οικοδομές και στα λιμάνια, παντού, ο «νόμος της απεργίας» υπαγορεύει τα πάντα. Το δικαίωμα στην απεργία μπαίνει πάνω απ' όλα. Γιατί είναι δικαιώματα όλα αυτά που διεκδικεί η εργατική τάξη.

Γι' αυτό απεργούμε αύριο. Γι' αυτά που μας κλέβουν και γι' αυτά που μας χρωστάνε. Γι' αυτό από τη μάχη αυτή κανένας δεν μπορεί να λείψει. Με κάθε τρόπο, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν το μήνυμά τους. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω. Ουδείς δικαιούται να μείνει στην άκρη. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Στη γενιά που έρχεται και τη θέλουν απογυμνωμένη από δικαιώματα. Από κάθε δικαίωμα. Τις ώρες αυτές κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης. Γίνεται πλέον ολοφάνερο: Η κυβέρνηση το μόνο που επιδιώκει είναι η εξαπάτηση των εργαζομένων. Από απάτη σε απάτη επιχειρεί να εκτονώσει τις αντιδράσεις. Το ίδιο και ορισμένες δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, που ήδη εγκαταλείπουν πλέον και τη «σημαία» της τριμερούς χρηματοδότησης.

Η αυριανή απεργιακή κινητοποίηση είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση. Ολοι δίνουμε εξετάσεις. Ολοι κρινόμαστε. Και κάθε εργαζόμενος πρέπει να πάρει την απόφασή του με μοναδικό κριτήριο τα δικά του συμφέροντα. Τις δικές του ανάγκες και της οικογένειάς του. Δεν υπάρχει περιθώριο για ταλαντεύσεις. Τώρα οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να βγούνε μπροστά. Να δώσουν μαζικό «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Να βάλουν τη δική τους σφραγίδα. Να απαιτήσουν κλιμάκωση της πάλης. Να φέρουν την «άνοιξη» που τους ανήκει.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ