Σάββατο 11 Μάρτη 2023 - Κυριακή 12 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Αφαίρεσαν το ρολόι της ΕΥΔΑΠ από το σπίτι της Ι. Κολοβού!

Απάνθρωπο μέσο πίεσης με ευθύνη της κυβέρνησης. Επανασύνδεση μετά τις αντιδράσεις

Το πρωί της Παρασκευής, αφαιρέθηκε το ρολόι της ΕΥΔΑΠ και διακόπηκε η παροχή νερού στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, στου Ζωγράφου, παρόλο που είχε πληρώσει όλους τους λογαριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το σπίτι που είχε βγει «στο σφυρί» και ο ξεσηκωμός που προκλήθηκε απέτρεψε την έξωση, ενώ ήδη με τη συμβολή της λαϊκής αλληλεγγύης η συνταξιούχος συγκεντρώνει χρήματα προκειμένου να επαναγοράσει το σπίτι της.

Σε άμεση επικοινωνία που είχε με την ΕΥΔΑΠ ο Ανδρέας Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα, του απάντησε ότι η εταιρεία που έχει πάρει το σπίτι ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ να αφαιρεθεί το ρολόι, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

Η Ιωάννα Κολοβού δήλωσε στο «902.gr» ότι «πρόκειται για ένα απάνθρωπο μέσο πίεσης» από την εταιρεία, προκειμένου να την αναγκάσει να φύγει από το σπίτι της.

Σε παρέμβαση στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα, προέβη ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθήνας, μόλις έγινε γνωστό το απαράδεκτο γεγονός, απαιτώντας να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη της και να αποκατασταθεί άμεσα η παροχή νερού στην χαμηλοσυνταξιούχο. Σε άμεση απάντηση, την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι από φορείς και σωματεία της περιοχής, ενώ μετά τις αντιδράσεις και μπροστά στην κινητοποίηση οι αρμόδιοι επανασύνδεσαν το ρολόι.

Αποτράπηκε έξωση στην Κυψέλη

Στο πόδι προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια για έξωση μιας άνεργης γυναίκας, από το σπίτι της στην Κυψέλη, βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής φορείς και κάτοικοι της περιοχής. Η άνεργη, πρώην έμπορος που έκλεισε το μαγαζί της μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην αβάσταχτη φορολογία και τα χαράτσια την περίοδο της οικονομικής κρίσης, κλήθηκε να προκαταβάλει 30.000 ευρώ στο fund που αγόρασε το χρέος της, που ανέρχεται σε 40.000 ευρώ.

Η έξωση αποτράπηκε με την άμεση παρέμβαση του Συλλόγου Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας, κατοίκων της περιοχής και άλλων συλλόγων της Κυψέλης. Ο δικαστικός επιμελητής τράπηκε σε φυγή όταν αντιλήφθηκε την κινητοποίηση, ωστόσο απείλησε ότι θα επιστρέψει στο τέλος του μήνα. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σύλλογος μαζί με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» καλούσαν σε κινητοποίηση στην πλατεία Κυψέλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενα ακόμα αίσχος αποτράπηκε με την άμεση κινητοποίηση και τη λαϊκή αλληλεγγύη(28/7/2023)
Σε ετοιμότητα συνδικάτα και φορείς ενάντια στο ξεσπίτωμα του λαού(23/2/2023)
«Μπλόκο» στην έξωση συνταξιούχου δημοσιογράφου(2/7/2022)
Με έξωση κινδυνεύουν 1,5 εκατομμύριο πολίτες(28/3/2004)
Να προστατευτούν οι κάτοικοι(16/1/1997)
Εσωσε, προς το παρόν, το σπίτι της(18/12/1996)

Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ