Τετάρτη 8 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Κλείνουν την εκκρεμότητα Ατρόμητος - ΑΕΚ

Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι ενόψει των πλέι οφ

Eurokinissi

Εν μέσω όξυνσης των αντιθέσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Ατρόμητος και ΑΕΚ κλείνουν σήμερα (17.30 - Novasports Prime) τον ...λογαριασμό στο Περιστέρι, στο ματς που εκκρεμεί για την 21η αγωνιστική.

Θυμίζουμε ότι η αναμέτρηση είχε αναβληθεί λόγω ένστασης της ΑΕΚ για αντικανονικό ύψος των δοκαριών, κάτι που δεν έγινε κατορθωτό να λυθεί από τους ανθρώπους των γηπεδούχων. Στα δικαστικά ...μεθεόρτια του ζητήματος, η ΑΕΚ ζήτησε τιμωρία των γηπεδούχων ως υπαίτιων για τη μη διεξαγωγή του αγώνα, ωστόσο η πλευρά του Ατρόμητου δικαιώθηκε πρωτόδικα αλλά και στην Επιτροπή Εφέσεων, που αποφάσισε ο αγώνας να γίνει κανονικά. Πάντως, αν και η ΑΕΚ θα αγωνιστεί κανονικά, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της σε τρίτο βαθμό εκδίκασης, στο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS).

Στα αγωνιστικά, η «Ενωση» - στην οποία επιστρέφουν οι Αραούχο και Σιμάνσκι, ενώ θα απουσιάσουν οι Αμραμπάτ και Λιβάι Γκαρσία - είναι αυτή που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη, προκειμένου να περάσει 1η, μπροστά από τον Παναθηναϊκό, ενόψει τελευταίας αγωνιστικής. Οι δε γηπεδούχοι, χωρίς ελπίδες πλέον για είσοδο στην εξάδα και συμμετοχή στα πλέι οφ, θέλουν τη νίκη κυρίως για λόγους γοήτρου.

Οξύνονται οι αντιπαλότητες ενόψει πλέι οφ

Το φινάλε της κανονικής περιόδου και κυρίως τα πλέι οφ, μέσα από τα οποία θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής, σηματοδοτούν νέο γύρο αντιπαλοτήτων στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Ο πρόεδρος της Super League και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο τονίζει πως οτιδήποτε άλλο πλην «elite διαιτητή» στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός για την 26η αγωνιστική θα συνιστά «ναρκοθέτηση του πρωταθλήματος». Παράλληλα, ζητάει ξένους διαιτητές σε όλα τα ματς των πλέι οφ και στα σημαντικότερα ματς των πλέι άουτ, καθώς επίσης FIFA και UEFA να επέμβουν και να απομακρύνουν τον νυν ισχυρό άνδρα της ΕΠΟ από τη θέση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ