Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σχέδιο νόμου για τη σχολική βία

Σχέδιο νόμου για τη σχολική βία αναμενόταν να δοθεί χτες αργά το βράδυ στη δημοσιότητα και να τεθεί σε διαβούλευση από το υπουργείο Παιδείας. Το σχέδιο νόμου παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, σε μια προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού για ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία, όμως το μόνο που είχε γίνει και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα από την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν να φτιάχνονται σχετικές επιτροπές αντιμετώπισης οι οποίες έμεναν αδρανείς.

Σύμφωνα με συνεντεύξεις της υπουργού Παιδείας και δημοσιεύματα γύρω από το θέμα, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η λειτουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου θα μπορούν να γίνονται καταγγελίες για περιστατικά σχολικής βίας από μαθητές (ανώνυμα ή επώνυμα) και από γονείς (επώνυμα). Οι καταγγελίες θα διοχετεύονται στη σχολική μονάδα που αναφέρονται και στην οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Προβλέπεται δε ότι σε όλες τις σχολικές μονάδες θα φτιαχτούν ομάδες δράσης για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας (από τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς του σχολείου), ενώ αντίστοιχες ομάδες θα φτιαχτούν στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι διαφημίζοντας αυτές τις πρωτοβουλίες η υπουργός Παιδείας είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της ότι στην τετραετία που υπηρετεί στο υπουργείο διπλασιάστηκαν οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί στα σχολεία από 1.600 σε 3.200, ωστόσο και πάλι είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις ανάγκες, αφού συνολικά οι σχολικές μονάδες της χώρας είναι περισσότερες από 12.500!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ