Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Εδωσαν άδεια για συγκέντρωση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση των νεοναζιστών
Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση των νεοναζιστών
Με μια προκλητική απόφαση, η κυβέρνηση, μέσω της Ελληνικής Αστυνομίας, επέτρεψε στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή τη διενέργεια συγκέντρωσης το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Ρηγίλλης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην απόφαση, «τη συγκέντρωση θα την πραγματοποιήσουν μέλη του πολιτικού κόμματος "Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή"», σαν να μην έχει καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση. Ο μόνος περιορισμός που υπήρξε στη συγκέντρωση των νεοναζί, ήταν να καταλάβουν μόνο την πλατεία Ρηγίλλης. Ευθύνες γι' αυτήν την πρόκληση έχει και η δημοτική αρχή της Αθήνας, η οποία φαίνεται πως έδωσε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., άδεια για τη σύναξη των επιγόνων του Χίτλερ στον συγκεκριμένο χώρο.

Στην πλατεία Ρηγίλλης συγκεντρώθηκαν επίσης περίπου 400 άτομα, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων, προκειμένου να μην επιτρέψουν στα μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν διαδήλωση. Μετά την ολοκλήρωσή της πιάστηκε στην πλ. Συντάγματος 18χρονος για παράβαση του νόμου περί κροτίδων.

Εξάλλου, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στην πλατεία Συντάγματος με ομάδα ακροδεξιών και αστυνομικές δυνάμεις ενώ όταν πήγαν στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη αποδοκιμάστηκαν έντονα από διερχόμενους πολίτες.

ΚΚΕ: «Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να απομονώσει τέτοιες δυνάμεις κι όσους τους θρέφουν»

Σε σχόλιό του για την προκλητική απόφαση της αστυνομίας να επιτρέψει στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση με πρόσχημα την επέτειο των Ιμίων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Την ώρα που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα κόπτονται δήθεν να μπουν εμπόδια στη δράση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της, ετοιμάζοντας τροπολογίες που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους, την ίδια ακριβώς στιγμή η Ελληνική Αστυνομία και ο δήμος Αθηναίων δίνουν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση, ενώ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου συνδικαλιστές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ φιγουράρουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με υποψήφιους της Χρυσής Αυγής.

Καμία ανοχή στον φασισμό. Μόνο η πάλη του λαού μπορεί να απομονώσει και να τσακίσει τέτοιες δυνάμεις, μαζί με όσους τους ανέχονται και τους θρέφουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ