Τρίτη 31 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλα προβλήματα για τα λαϊκά στρώματα στις πλημμυρισμένες περιοχές

Περιοδεία κλιμακίου με επικεφαλής τον Ν. Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι του νησιού απ' τις τελευταίες βροχοπτώσεις διαπίστωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, σε περιοδεία που πραγματοποίησε το Σάββατο, ως επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Ζακύνθου.

Το κλιμάκιο βρέθηκε σε Αμπελόκηπους, Καλαμάκι, Σαρακινάδο, Αγιο Δημήτριο, Λιθακιά και στην περιοχή της Μπούκας του Λαγανά, όπου σε πολλά σημεία υπήρχαν μεγάλα προβλήματα, με τη στάθμη των υδάτων να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, επισκέψεις σε σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Διαπιστώθηκε η έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και μέτρων προστασίας του λαού και της περιουσίας του. Ακόμη και στην περιοδεία του κλιμακίου βρέθηκαν «φρακαρισμένα» από φερτά υλικά φρεάτια, δείγμα των μεγάλων ελλείψεων παρεμβάσεων αναγκαίων έργων και καθαρισμών.

Εκδηλη ήταν και η αγανάκτηση των κατοίκων, όπου τονίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ανάλογα περιστατικά, αφού αυτά έχουν επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν, μάλιστα τις περισσότερες, στα ίδια σημεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τρεις μέρες μετά τις βροχοπτώσεις ιδιαίτερα της Τετάρτης προς Πέμπτη υπήρχαν πλημμυρισμένα σπίτια και εγκαταστάσεις, με τις ζημιές να είναι μεγάλες, ενώ καταγγέλθηκε ότι δεν έχουν περάσει συνεργεία καταγραφής των ζημιών!

Από την περιοδεία και τη συνομιλία με κατοίκους
Από την περιοδεία και τη συνομιλία με κατοίκους
Στις συνομιλίες του με τους κατοίκους, ο Ν. Καραθανασόπουλος εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του Κόμματος. Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν εντός και εκτός Βουλής, τόσο για την πραγματοποίηση άμεσα της καταγραφής των ζημιών, όσο και για την 100% αποζημίωσή τους, άμεσα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επίσης, για την πραγματοποίηση όλων των αντιπλημμυρικών έργων και παρεμβάσεων, συνολικά για την προστασία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, που διαχρονικά με ευθύνη των έως και σήμερα κυβερνήσεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), αλλά και των περιφερειακών και τοπικών αρχών, δεν υλοποιούνται. Κάλεσε επίσης σε αγωνιστική διεκδίκηση όλων των αναγκαίων έργων, αγώνα που το ΚΚΕ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Είναι το ίδιο το αστικό κράτος, που όταν πρόκειται για τη ζωή και ασφάλεια των εργαζομένων και του λαού, λέει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια, ότι δεν είναι ικανό. Την ίδια ώρα, αποδεικνύεται ικανότατο, όταν πρόκειται να μειώσει μισθούς, συντάξεις, να πραγματοποιεί φοροεπιδρομή, ή να δημιουργήσει υποδομές που τις έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο. Κοντά σε αυτό είναι οι Περιφέρειες και οι δήμοι, που ως όργανα αυτού του αστικού κράτους υλοποιούν αυτές τις προτεραιότητες και επιλογές».

Αποζημιώσεις... φιλοδωρήματα μετά από τρία χρόνια!

Τόνισε ότι το ΚΚΕ απαιτεί άμεσα καταγραφές των ζημιών, αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών και 100% αποζημίωση των πληγέντων για σπίτια και καταστήματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναφερόμενος στις καταγγελίες που μετά από τρία χρόνια (είχαν αντιμετωπίσει ξανά τα ίδια προβλήματα), η αποζημίωση που έλαβαν ήταν 159 ευρώ (!), λιγότερη απ' τα χρήματα που πλήρωσαν για τον φάκελο με τα δικαιολογητικά τους για την αίτηση αποζημίωσης που κατέθεσαν!

«Ο λαός να καταδικάσει συνολικά τους υπεύθυνους και με την ψήφο του, τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο. Να διαμορφωθεί ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο δέος στην όποια νέα αστική κυβέρνηση, που θα συνεχίσει να κινείται στις ίδιες ράγες. Οσο πιο αδύναμη είναι, τόσο πιο δυνατός πρέπει να είναι ο λαός. Αυτό είναι το δίλημμα και όχι αυτό της πεπατημένης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στα διάφορα εξαπτέρυγά τους. Δεν υπάρχει η λογική της χαμένης ψήφου. Η ισχυροποίηση και δύναμη του λαού περνά μέσα απ' την ισχυροποίηση του ΚΚΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην περιοδεία συμμετείχαν επίσης ο Τάκης Στρούζας, μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας και οι Μιχάλης Νταβλούρος, Νίκος Μπελούσης, μέλη της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περιοδεία σε πληγείσες περιοχές από τις βροχοπτώσεις πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ (2024-10-11 00:00:00.0)
Εγκληματικές ευθύνες για τη μη θωράκιση του λαού και της περιουσίας του (2021-11-30 00:00:00.0)
Μεγάλες καταστροφές σε βιος και υποδομές (2021-10-19 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν οι πληγέντες (2010-11-16 00:00:00.0)
Σε εγρήγορση για τις αποζημιώσεις (2002-08-03 00:00:00.0)
Πλημμύρισαν 18.000 στρέμματα (1996-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ