Σάββατο 3 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Σε εγρήγορση για τις αποζημιώσεις

Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους σταφιδοπαραγωγούς Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αιγιάλειας για την έγκαιρη καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωσή τους

Σε αγωνιστική εγρήγορση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Αιγιάλειας τους σταφιδοπαραγωγούς της περιοχής, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις καλλιέργειες σταφίδας στην Αχαΐα, αλλά και στους Νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας, Κορίνθου και Ζακύνθου. Για το ίδιο θέμα, δηλαδή τους τρόπους διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα που προκάλεσαν στην παραγωγή τους οι πρόσφατες βροχοπτώσεις, πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ σύσκεψη στην Αλφειούσα του Νομού Ηλείας.

Αγροτοσυνδικαλιστές της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιγιάλειας, σε περιοδείες που πραγματοποίησαν χτες και σήμερα στα σταφιδοχώρια, καλούν τους αγρότες να μην κάνουν βήμα πίσω στα αιτήματά τους και να είναι έτοιμοι να απαντήσουν δυναμικά σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει τα αναγκαία μέτρα για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την πλήρη αποζημίωσή τους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων παρουσία του νομάρχη Αχαΐας Στάθη Σερέτη και του Επιθεωρητή του ΕΛΓΑ στην περιοχή Στάθη Τσοκανά, οι τελευταίοι δεσμεύτηκαν για εξατομίκευση των ζημιών και πως κανένας παραγωγός δε θα χάσει τη στρεμματική ενίσχυση. Επειδή όμως, είναι πρόσφατη η εμπειρία αθέτησης λόγων και έργων (όπως αυτή εκδηλώθηκε με την αθέτηση της υπόσχεσης της κυβέρνησης απέναντι στους βαμβακοπαραγωγούς για το ποσό ενίσχυσης στο βαμβάκι) καλό είναι οι σταφιδοπαραγωγοί να μην «δέσουν κόμπο» την υπόσχεση του νομάρχη και του τοπικού επιθεωρητή ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις, καθώς τον τελικό λόγο τον έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας.

Κοντά στους σταφιδοπαραγωγούς της Αιγιάλειας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, θα βρεθεί όπου και θα περιοδεύσει την ερχόμενη Κυριακή, ο βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πατρών, Παναγιώτης Κοσιώνης.

Παράλληλα, χτες το βράδυ, ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψη των σταφιδοπαραγωγών του Νομού Ηλείας στην Αλφειούσα. Αντικείμενο της σύσκεψης των σταφιδοπαραγωγών ήταν να οργανώσουν καλύτερα τον αγώνα τους, ώστε να διεκδικήσουν με επιτυχία τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ