Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός «κάδρου» ο ένοχος, εντός οι στόχοι του κεφαλαίου

Να «βγάλει λάδι» το κεφάλαιο και τη στρατηγική του, που ευθύνεται για τα σημερινά οξυμένα λαϊκά προβλήματα, χρεώνοντάς τα αποκλειστικά στη διακυβέρνηση Μητσοτάκη και «στον έναν χρόνο αισχροκέρδειας», επιχείρησε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου, σχολιάζοντας τη χτεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας» ανέφερε, προσπερνώντας βολικά ότι η καθήλωση μισθών, που είναι έργο διαρκείας με όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις, είναι κρίκος στην ίδια «αλυσίδα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα από την άλλη «μπάντα» και φέρει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ: Από την «πράσινη μετάβαση» που εκτίναξε τις τιμές ρεύματος έως την «εξωστρέφεια» της καπιταλιστικής οικονομίας και από την «επεκτατική πολιτική» της ΕΕ, που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τα προηγούμενα χρόνια σημαία του, έως την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Αλλωστε, αναπαράγοντας την ίδια αυταπάτη της «ανάπτυξης για όλους», που έλεγε την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε στον Κυρ. Μητσοτάκη και ότι «έχει αναβάλει 12 φορές την επενδυτική βαθμίδα». Τι δεν είπε; Οτι η «επενδυτική βαθμίδα», ώστε το αστικό κράτος να μπορεί να δανείζεται φτηνά για τους επιχειρηματικούς ομίλους, «πάει πακέτο» με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις» και την επιτάχυνση των πλειστηριασμών.

Τα «κοντέρ» της απάτης βέβαια έσπαγε την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατά την περιοδεία του στο Αιγάλεω, όταν επιχειρούσε να πουλήσει συμπάθεια και ανέξοδες υποσχέσεις στους συνταξιούχους. Αυτούς που πετσόκοψε διατηρώντας και νομιμοποιώντας ως κυβέρνηση όλες τις περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνέχεια το «τερμάτισε» με τον νόμο Κατρούγκαλου, τον οποίο συνεχίζει να εφαρμόζει η ΝΔ σε όλες τις στρατηγικές κατευθύνσεις του: Περικοπές συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, μείωση κρατικής χρηματοδότησης, αναδρομικά, στη λογική πάντα της «ανταποδοτικότητας», και όλα τα υπόλοιπα που βρίσκονται «γραμμένα στις πλάκες» και της ΕΕ και των αντιλαϊκών δεσμεύσεών της και τα οποία προσυπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι' αυτό και για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της κυβέρνησής του μπορεί να έφταιγαν κατά τον Τσίπρα οι «δεσμεύσεις που είχαν πάρει από το 2014 (...) με το mail Χαρδούβελη (...) το οποίο πράγματι εμείς δεν καταφέραμε να αντικρούσουμε», αλλά για τις σημερινές δεσμεύσεις δεν έβγαλε τσιμουδιά.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν εμπόδισε τον Αλ. Τσίπρα να τάξει την επιστροφή της... 13ης σύνταξης, όπως βαφτίζει ένα εφάπαξ επίδομα, και ότι θα αποκαταστήσει την αδικία με την προσωπική διαφορά που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζει μέχρι και σήμερα ως «σωτήρια» παρέμβαση...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Διαχωριστικές γραμμές» στο «χιόνι» και ενώ δεν κρύβεται η σύμπλευση(2023-04-26 00:00:00.0)
Οντισιόν στο σανίδι του ΣΕΒ(2022-06-17 00:00:00.0)
Απολογητής της εμπλοκής και σημαιοφόρος πολεμοκάπηλων σχεδιασμών(2022-03-09 00:00:00.0)
Διεκδικεί τα «πρωτεία» της εμπλοκής!(2019-10-08 00:00:00.0)
«Εγγύηση» για το κεφάλαιο και από τη θέση της αντιπολίτευσης(2019-07-27 00:00:00.0)
Τενεκές(2019-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ