Τρίτη 24 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πήγαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή 70 παιδιών με βαριές αναπηρίες!

Προσπάθησαν να κόψουν το ρεύμα από το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης». Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων απέτρεψε τη διακοπή!

Ενα απαράδεκτο και απάνθρωπο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Πάτρα, όταν συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προσπάθησε να κόψει το ρεύμα από το κτίριο που στεγάζεται η «Κιβωτός της Αγάπης», ίδρυμα που φιλοξενούνται 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες.

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων στον χώρο απέτρεψε τη διακοπή, ωστόσο, ακόμη και απ' το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ που βρέθηκε εκείνη την ώρα εκεί, σημειώθηκε ότι θα... επιστρέψουν (αν δεν «τακτοποιηθούν» οι οφειλές), παρά το γεγονός ότι μια ενδεχόμενη διακοπή του ρεύματος στο κτίριο θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδιών!

Οι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό» βρίσκονται σε αναβρασμό, εφόσον οι οφειλές που απαιτεί η ΔΕΗ ανέρχονται σε 20.000 ευρώ, την ώρα που το ίδρυμα έχει πάψει να χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας, με κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του, κάτι που μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες για τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους, πολιτική για την οποία ευθύνεται η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), που ακολουθούν την ίδια πρακτική.

«Αν έκοβαν το ρεύμα το Σάββατο, πέντε παιδιά με μηχανική υποστήριξη που τη χρησιμοποιούν κατά διαστήματα, θα είχαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους», ανέφερε η Αννα Πελεκούδα, εργαζόμενη, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδιωτικά Ιδρύματα Υγείας - Πρόνοιας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που πρωτοστάτησε για να μην πραγματοποιηθεί η διακοπή του ρεύματος.

«Φιλοξενούμε παιδιά με νοητική υστέρηση, βαριά κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης κ.ά. Είναι εξοργιστική ακόμη και η οποιαδήποτε σκέψη για τέτοια βάρβαρα μέτρα», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι άμεσα έγινε αναφορά απ' τους εργαζόμενους και στη Διοίκηση του ιδρύματος.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί καμιά διακοπή του ρεύματος στην "Κιβωτό της Αγάπης", δεν θα αφήσουμε τα παιδιά έρμαια, δεν θα τα θέσουμε σε κίνδυνο και τις οικογένειές τους αβοήθητες. Καλούμε άμεσα να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση απ' το υπουργείο Εργασίας, να σταθούν δίπλα μας όλοι οι εργαζόμενοι, να διεκδικήσουμε όλα όσα πρέπει για τα παιδιά που έχουν ανάγκη», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο δουλεύουν 52 εργαζόμενοι, σε ένα κτίριο με πεπαλαιωμένες υποδομές, που στο παρελθόν, λόγω της μη χρηματοδότησης του ιδρύματος, αντιμετώπιζαν και σοβαρά προβλήματα στη μισθοδοσία τους.

Αμεση χρηματοδότηση του ιδρύματος απαίτησε και η Διοίκησή του, απευθυνόμενη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, σημειώνοντας τη δυσχερή θέση που βρίσκεται η δομή.

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στα ιδρύματα για τα παιδιά με βαριά αναπηρία, για τη συνεχή υποχρηματοδότηση και την απαξίωση, που οδηγούν σε λουκέτο τις περισσότερες φορές. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής Φαρμάκη (ΝΔ), που κλείνει τα αυτιά της στις εκκλήσεις του Ιδρύματος και του Σωματείου των Εργαζομένων», αναφέρει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για το περιστατικό και την απαράδεκτη πρακτική του ΔΕΔΔΗΕ, θυμίζοντας ότι τον Δεκέμβρη πέθανε καρκινοπαθής στην Πάτρα, ενώ του είχαν κόψει το ρεύμα στο σπίτι!

Η Τομεακή Επιτροπή απαιτεί να μην προχωρήσει καμία διακοπή ρεύματος στο ίδρυμα και να δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του, καθώς και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ