Τρίτη 17 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αντίκτυπος της συναυλίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη σπουδαία εκδήλωση η πλειοψηφία των ΜΜΕ

Ιδιαίτερα θετικός ήταν ο αντίκτυπος της συναυλίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με λίγες μόνο εξαιρέσεις, που αφορούν ορισμένους τηλεοπτικούς κυρίως σταθμούς, οι οποίοι δεν θεώρησαν «είδηση» ένα τέτοιο σπουδαίο αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Σταύρο Ξαρχάκο, με χιλιάδες θεατές.

«Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα σήμερα που μπορεί αυτοτελώς να τιμά δημιουργούς και να γεμίζει μεγάλα στάδια με εκείνο το άρωμα της Μεταπολίτευσης και με μπόλικη νεολαία των κοινωνικών δικτύων και των smartphones», σημείωσαν χθες στο ρεπορτάζ τους για τη συναυλία «Τα Νέα», ενώ παρόμοια σχόλια και ρεπορτάζ συναντάμε σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

«Το αδιαχώρητο στο ΣΕΦ για τη συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ για τη συναυλία στο «Πρώτο Θέμα», που αναπαρήγαγε αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αλλά και τα tweets του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και του «Οδηγητή».

Αναλυτικά αποσπάσματα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, τα λόγια του Σταύρου Ξαρχάκου για την υπέρβαση που θέλει κότσια και που μόνο το ΚΚΕ τα έχει για να την υλοποιήσει, το κλείσιμο της συναυλίας με τον Δ. Κουτσούμπα στη σκηνή με όλους τους καλλιτέχνες, μαζί με φωτογραφίες, βίντεο και αναπαραγωγή αναρτήσεων του Κόμματος, τα συναντάμε στα ρεπορτάζ πολλών ακόμα ειδησεογραφικών ιστοσελίδων (newsit, news247, cnn, in.gr κ.λπ.).


Στο «in.gr», σε άρθρο του Βασίλη Σ. Κανέλλη για τη συναυλία, διαβάζουμε μεταξύ άλλων: «Η συναυλία που διοργάνωσε το ΚΚΕ προς τιμήν του Σταύρου Ξαρχάκου είναι από πολλές πλευρές ιστορική (...) Ο Σταύρος Ξαρχάκος δεν είναι ΚΚΕ, ούτε καν νοείται κάποιος να τον κατατάξει σε συγκεκριμένους χώρους. Ακόμη κι αν διετέλεσε βουλευτής και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κανείς δεν μπορεί να τον πει Δεξιό. Ούτε Αριστερό (...) Ο δωρικός, αθόρυβος αυτός Ελληνας, ο τόσο σπουδαίος μουσικός, θα έπρεπε να τιμάται συνέχεια και από όλους. Κι όμως, το... τόλμησε το ΚΚΕ, που απέδειξε ότι έχει και πολιτικό κριτήριο και κοινωνικά και πολιτιστικά αντανακλαστικά».

Ο αρθρογράφος παρέθεσε απόσπασμα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς το: «Υπέροχα λόγια, αντάξια ενός λεβέντη της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Κάποιου που ορισμένοι τυφλωμένοι από τις κομματικές παρωπίδες τους τον χαρακτηρίζουν "Δεξιό", άρα... όχι δικό μας. Οπως και άλλοι που αδιαφορούν για τους "αριστερούς" καλλιτέχνες γιατί δεν είναι... δικοί τους. Το ΚΚΕ σπάει αυτά τα ταμπού και βάζει παρακαταθήκη για το μέλλον».

«Γράφτηκε Ιστορία αν δεν το καταλάβατε. Και την Ιστορία την έγραψε ένα κόμμα που χαρακτηρίζεται... οπισθοδρομικό από τους αντιπάλους του. Τύφλα να έχουν οι προοδευτικοί και οι φιλελεύθεροι αυτής της χώρας» καταλήγει ο αρθρογράφος.

Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, σε άρθρο του το πρωί της Κυριακής στην ιστοσελίδα της «ΕφΣυν» σημείωσε: «Χθες το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, βρέθηκα σε μία μεγαλειώδη και συγκινητική συναυλία. Μεγαλειώδη και συγκινητική όχι τόσο με μουσικούς όρους, όσο βασικά με πολιτικούς. Το ΚΚΕ διοργάνωνε συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο και αυτό από μόνο του αποτελεί μέγα γεγονός. Ενα γεγονός που τιμάει το ΚΚΕ και εκθέτει τα υπόλοιπα κόμματα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τυπικά ο μαέστρος είναι δεξιών καταβολών, τυπικά επαναλαμβάνω, πράγμα το οποίο κάνει την κίνηση του ΚΚΕ ακόμα πιο σπουδαία. Μεγάλη υπέρβαση για το κόμμα».

Αναφέρθηκε ακόμα εγκωμιαστικά στην άψογη διοργάνωση από το Κόμμα, που την αναγνώρισαν και οι άνθρωποι του ΣΕΦ, αλλά και στην ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «ήταν ένας λόγος εμπεριστατωμένος, με στοιχεία και μουσικές αποδείξεις. Ο Γραμματέας και οι λογογράφοι του ήταν 100% διαβασμένοι για τον μαέστρο. Είπε όλα όσα λέμε εμείς, οι άνθρωποι της μουσικής».

Βροχή έπεφταν τα λόγια ενθουσιασμού και από τους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, που σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας αναπαρήγαγαν φωτογραφίες και βίντεο μέσα από το ΣΕΦ. Σε μια από τις χιλιάδες αναρτήσεις, δημοσιεύτηκε ο ηλεκτρονικός χάρτης της περιοχής γύρω από ΣΕΦ με τους δρόμους να έχουν κατακοκκινίσει εξαιτίας της μεγάλης κίνησης, καθώς χιλιάδες προσπαθούσαν να φτάσουν στη συναυλία.

Μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα και στο πόρταλ «902.gr» που κάλυπτε διαρκώς τη συναυλία με εικόνες, βίντεο και ρεπορτάζ, μεταφέροντας τον παλμό σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα που δεν είχαν τη δυνατότητα να παραβρεθούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ