Οι δράσεις θα διαρκέσουν από το Σάββατο 21 Γενάρη έως το Σάββατο 28 Γενάρη και θα πραγματοποιηθούν στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό κέντρο Ιλίου «Μίκης Θεοδωράκης» (πρώην ΒΙΟΦΙΑΛ - Πωγωνίου 80 και Ηροδότου).
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Ολες τις μέρες θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών.
Λειτουργία: Καθημερινές 9 π.μ. -2 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8 μ.μ.
Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.
Θα παρουσιαστούν έργα των ζωγράφων Τάκη Βαρελά και Irfan Ertel, καθώς και της Αϊσέ Γιαλτιρίμ, ζωγράφου - γλύπτριας, ανιψιάς του Ναζίμ Χικμέτ.
Σάββατο 21 Γενάρη 2023 // 7 μ.μ.
Εγκαίνια έκθεσης(Θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 6 μ.μ.)
Αφιέρωμα στον αγωνιστή - διεθνιστή Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ // 7.45 μ.μ.
Στο αφιέρωμα συμμετέχουν το μουσικό σχήμα «Ρωμιοσύνη», το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ιλίου.
Θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα βίντεο με χαιρετισμούς:
- Της Αϊσέ Γιαλτιρίμ, ζωγράφου - γλύπτριας, ανιψιάς του Χικμέτ
- Εκπροσώπου της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας
Σάββατο 28 Γενάρη 2023 // 7 μ.μ.
Παρουσίαση του βιβλίου «Farindola. Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ» του Τάκη Βαρελά
Θα μιλήσουν:
Αριάδνη Αλαβάνου, μεταφράστρια
Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ
Γρηγόρης Αναγνώστου, δημοσιογράφος, οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ
Τάκης Βαρελάς, εικαστικός, συγγραφέας
Χρήστος Σκαλκώτος, εικαστικός, καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Αντιπολεμική συναυλία // 8 μ.μ.
Με το μουσικό συγκρότημα «Υπεραστικοί» και τη χορωδία και ορχήστρα του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Ιλίου.
Σε όλο το διάστημα θα πραγματοποιηθούν επίσης:
Ξεναγήσεις - δράσεις με εικαστικούς, λογοτέχνες, συγγραφείς παιδικών βιβλίων σε προγραμματισμένες επισκέψεις μαθητών από σχολεία του δήμου και άλλους φορείς.
Τοιχογραφίες σε σχολεία του δήμου Ιλίου με τη συμμετοχή εικαστικών των σχολείων και εικαστικών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) με θέμα την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.
Ολες τις μέρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής».