Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Δυο δίκες με κατηγορούμενους 16 αγρότες

Με Ερώτηση στη Βουλή, το ΚΚΕ ζητάει να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγροτικών κινητοποιήσεων

Συνεχίζονται οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγροτών με το γνωστό πλέον «αδίκημα» της παρακώλυσης συγκοινωνιών, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα το Μάρτη του 1999.

Χαρακτηριστικά, δύο δίκες γίνονται την προσεχή βδομάδα μόνο στα δικαστήρια των Τρικάλων με κατηγορούμενους τους αγρότες.

Στην πρώτη δίκη παραπέμπονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων την προσεχή Τρίτη, στις 26 Μάρτη, έξι αγρότες από τα χωριά Ζάρκο και Γριζάνο για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή στις 25 Οκτώβρη 1999 απέκλεισαν την Εθνική Οδό Τρικάλων - Λάρισας για δέκα λεπτά (από τις 11.50 μέχρι τις 12.00)(!)

Την επόμενη μέρα, στις 27 Μάρτη, παραπέμπονται στο ίδιο δικαστήριο άλλοι 10 αγρότες της περιοχής και πάλι για παρακώλυση συγκοινωνιών, επειδή στις 27 Μάρτη 1999 κατέβηκαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα σε συλλαλητήριο στην πόλη Τρικάλων και κατηγορούνται ότι απέκλεισαν τις οδούς Ασκληπιού, Οθωνος και Απόλλωνος, δηλαδή τους δρόμους που είναι γύρω από την πλατεία που διοργανώθηκε το συλλαλητήριο(!)

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Τ. Τσιόγκας, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι με την ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και άλλων εργαζομένων για να προωθήσει τις αντιλαϊκές της επιλογές, ενώ παράλληλα ερωτούν τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Γεωργίας, αν σκοπεύουν να πάρουν κάποια μέτρα για να σταματήσει αυτός ο κατήφορος της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ