Πέμπτη 21 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Αποκαλύφθηκαν τα ψέματα της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Με αφορμή και τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιούνται τώρα για τις ποσότητες της παραγωγής βαμβακιού που δεν επιδοτούνται, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος τονίζει:

«Τώρα που παραδόθηκαν όλες οι ποσότητες του βαμβακιού αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους βαμβακοπαραγωγούς.

Η ενιαία τιμή για όλες τις ποσότητες που υποσχόταν η κυβέρνηση πριν από ένα εξάμηνο πήγε περίπατο.

Με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιδοτήσει 200.000 τόνους βαμβακιού, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της για το νέο κανονισμό που πρότεινε και υπερψήφισε στην ΕΕ.

Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να πέσει η μέση τιμή που θα πάρουν οι βαμβακοπαραγωγοί κάτω και από τις 240 δραχμές το κιλό, αφού όλοι σχεδόν έχουν και κάποια ποσότητα που θα μείνει χωρίς επιδότηση.

Αυτή την πραγματικότητα θέλει να συγκαλύψει η κυβέρνηση και για να προλάβει την οργή των βαμβακοπαραγωγών κάνει ό,τι μπορεί να τους διασπάσει και να τους φέρει σε αντιπαράθεση. Γι' αυτό και οι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, εντελώς ξεδιάντροπα προτείνουν στους βαμβακοπαραγωγούς της περιοχής τους να μη διεκδικήσουν να επιδοτηθεί ολόκληρη η παραγωγή, αλλά να εξαιρεθούν από τις περικοπές οι περιοχές τους και να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές.

Τώρα όμως που αποδείχτηκε η απάτη της κυβέρνησης και των αγροτοσυνδικαλιστών, που με πρόσχημα τον ΟΣΔΕ εξαπατούσαν τους βαμβακοπαραγωγούς, οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι καιρός να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Να αντιληφθούν ότι η διάλυση των μπλόκων που πέτυχε η κυβέρνηση με την αμέριστη συμπαράσταση της ΝΔ και ορισμένων αγροτοσυνδικαλιστών της βοήθησε την κυβέρνηση να βάλει σε εφαρμογή την προειλημμένη απόφαση να περιορίσει την επιδοτούμενη ποσότητα βαμβακιού στους 1.146.000 τόνους.

Να αποκρούσουν τα επιδιωκόμενα διασπαστικά σχέδια που προωθεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και τον αποπροσανατολισμό και την υπονόμευση των αγώνων τους που επιδιώκει η ΝΔ για να ψαρεύει σε θολά νερά.

Να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους και να συντονίσουν την πάλη τους με τους συνεπείς αγροτοσυνδικαλιστές για να διεκδικήσουν:

  • Να επιδοτηθεί ολόκληρη η ποσότητα βαμβακιού εσοδείας 2001 χωρίς πρόστιμα συνυπευθυνότητας για τους μικρομεσαίους αγρότες με 100 ιδιόκτητα και 150 ενοικιασμένα στρέμματα.
  • Να μην επιβληθεί κανένας περιορισμός στη βαμβακοκαλλιέργεια 2002, αλλά να αλλάξει ριζικά ο κανονισμός για το βαμβάκι, έτσι ώστε να καταργηθούν οι ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας, καθώς επίσης και όλοι οι μηχανισμοί που επιτρέπουν στους εμποροβιομήχανους να κλέβουν τους βαμβακοπαραγωγούς.
  • Να συντονίσουν την πάλη τους ειδικά αυτή την περίοδο με τους καπνοπαραγωγούς, που η κυβέρνηση προσπαθεί να τους εξαπατήσει με την τριετή αναστολή κατάργησης των επιδοτήσεων που υπερψήφισε στην ΕΕ».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ