Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Για τις «τεχνητές συγκολλήσεις» που φημολογούνται στην ΑΔΕΔΥ

Το ερώτημα αν οι παρατάξεις «Παρεμβάσεις» και ΜΕΤΑ θα προχωρήσουν σε συμφωνία που εμπαίζει τους εργαζόμενους και αλλοιώνει τον συσχετισμό στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θέτει σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ).

Αρχικά αναφέρει ότι με βάση τις ψήφους που έλαβε η κάθε παράταξη στις αρχαιρεσίες του 38ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, στη ΔΑΣ αναλογούν 4 έδρες στη νέα 17μελή Εκτελεστική Επιτροπή, την οποία θα εκλέξουν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη. Να σημειωθεί ότι οι 85 έδρες του Γενικού Συμβουλίου κατανεμήθηκαν ως εξής: ΔΑΣ 18 έδρες, ΔΑΚΕ 20 έδρες, ΠΑΣΚΕ 16 έδρες, «Ενωτική Αγωνιστική Εκκίνηση» (ΣΥΡΙΖΑ) 13 έδρες, «Συνδικαλιστική Ανατροπή» 9 έδρες, «Παρεμβάσεις» 6 έδρες, ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) 3 έδρες.

«Παρ' όλα αυτά», επισημαίνει η ΔΑΣ, «φημολογείται ότι για την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής οι παρατάξεις των "Παρεμβάσεων" και του ΜΕΤΑ ετοιμάζονται να κατέβουν σε κοινό ψηφοδέλτιο!

Αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο αυτές οι δύο παρατάξεις ζητήσανε την ψήφο των συναδέλφων στο Συνέδριο ως ξεχωριστές και τώρα ακούγεται ότι θα προχωρήσουν σε μια τεχνητή συγκόλληση πίσω από την πλάτη των εργαζομένων που τους στήριξαν και κόντρα στο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών;

Ο μόνος λόγος που μπορούμε να σκεφτούμε είναι ότι επιδιώκουν να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς, όπως αυτοί αποτυπώθηκαν στα πρωτοβάθμια σωματεία, στις Ομοσπονδίες, αλλά και μέσα στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Είναι τόσο κραυγαλέα αυτή η αλλοίωση, που αν προχωρήσει η συγκόλλησή τους, "Παρεμβάσεις" και ΜΕΤΑ με 9 έδρες στο Γενικό Συμβούλιο θα εκλέξουν 2 μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή και η ΔΑΣ με διπλάσιο αριθμό εδρών και από τους δύο μαζί στο Γενικό Συμβούλιο θα εκλέξει 3!!!

Αν επιλέξουν αυτόν τον δρόμο, μιλάμε για εμπαιγμό των συναδέλφων, για πραγματική συνδικαλιστική αλητεία. Γι' αυτό και δεν τολμούμε να πιστέψουμε ότι θα το κάνουν...».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ