Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΕΒΕ - ΝΕΟΛΑΙΑ
Διαδηλώνουμε ενάντια στον προϋπολογισμό - καρμανιόλα για την προστασία του εισοδήματος

Το Σάββατο κορυφώνονται τα συλλαλητήρια. Στην Αθήνα, στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου

Με συλλαλητήρια που ξεκινούν από απόψε, συνεχίζονται αύριο Παρασκευή και κορυφώνονται το Σάββατο 17 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και προετοιμάζουν την κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα.

Με αφορμή τον νέο προϋπολογισμό - καρμανιόλα για το 2023, που προαναγγέλλει το ξάφρισμα του λαϊκού εισοδήματος για να ρίξει «ζεστό χρήμα» στα μονοπώλια, τα εργατικά συνδικάτα μαζί με συνδικαλιστικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας. Και καλούν τον λαό να πάρει τη σκυτάλη από τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, να θέσει στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του και να προετοιμάσει νέα απεργία μέσα στον Γενάρη.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι ενταγμένες μια σειρά πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν Ομοσπονδίες και σωματεία για τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέτωπα της Υγείας χτες και της Παιδείας σήμερα, οι παρεμβάσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς, ο κοινός βηματισμός των συνδικάτων με μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας.

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική καλούν στο συλλαλητήριο της 17ης Δεκέμβρη στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα.«Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική δεν υπάρχει ανοχή. Ούτε αναμονή γι' αυτούς που ξανά μας υπόσχονται προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη και τη δυναμώνει», σημειώνουν οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που καλούν στο συλλαλητήριο.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) και καλεί στο συλλαλητήριο.

Συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό οργανώνουν και τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17 Δεκέμβρη, στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στους δρόμους οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία

Μαζί με τους εργαζόμενους ετοιμάζονται να διαδηλώσουν και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) να καλεί σε μαζική συμμετοχή: «Συνεχίζουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, διεκδικώντας επαναφορά αφορολόγητου ορίου, αναπλήρωση του εισοδήματός μας σε ατύχημα και ασθένεια, καμιά αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης για τις συντάξεις μας. Μέτρα ενάντια στις αυξήσεις που αρπάζουν πίσω το όποιο εισόδημα καταφέρνουμε να έχουμε. Εχουμε πείρα και δεν εφησυχάζουμε βλέποντας ότι υπάρχει δουλειά αυτήν την περίοδο, γιατί το βασικό είναι το αποτέλεσμα, τι θα μείνει στο τέλος. Η ακρίβεια των πρώτων υλών, της Ενέργειας, μαζί με τα χρέη και τόσα άλλα είναι εδώ».

«Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη συναντιόμαστε όλοι στο Σύνταγμα μαζί με όλο τον λαό, για να ακουστεί η φωνή μας!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Στηλιτεύει τη μείωση των συνολικών δαπανών για την Παιδεία, με το κόστος σπουδών να φτάνει στα ύψη και τα χρήματα που δίνονται σε εργολάβους στη φοιτητική μέριμνα και στην καθαριότητα, σε κερδοφόρες μπίζνες αλλά και στην καταστολή, αντί για τις ανάγκες των φοιτητών.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. «Δεν δεχόμαστε να θυσιάζουμε τις ζωές μας για να κερδίζουν μια χούφτα παράσιτα. Οι ανάγκες μας δεν προσαρμόζονται στα μέτρα τους. Δεν τσιμπάμε στις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές περί "προόδου και συντήρησης" και "κυβερνητικής εναλλαγής" που κρύβουν ότι όλα τα κυβερνητικά κόμματα που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λογαριάζουν τις ανάγκες μας ως "κόστος" για το κράτος και ως πεδίο για κερδοφόρες επενδύσεις των μεγάλων επιχειρήσεων. Κλιμακώνουμε τον αγώνα και τη δράση μας, πυκνώνοντας το ποτάμι της συλλογικής πάλης», σημειώνει στο κάλεσμά της.

Αγωνιστικό «παρών» από τους συνταξιούχους

Να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στα συλλαλητήρια των συνδικάτων το Σάββατο καλεί τους συνταξιούχους και τα σωματεία - μέλη της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Η προσυγκέντρωση των συνταξιούχων για το συλλαλητήριο της Αθήνας ορίστηκε για τις 11.45 π.μ. στην Ομόνοια.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν επίσης η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ