Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Κούβα δεν είναι μόνη!

Παρέμβαση στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου

Από τις μαζικές κινητοποιήσεις στήριξης της Κουβανικής Επανάστασης το καλοκαίρι του 2021
Από τις μαζικές κινητοποιήσεις στήριξης της Κουβανικής Επανάστασης το καλοκαίρι του 2021
Παρέμβαση σε συνεδρίαση που διοργανώθηκε με στόχο μια ακόμα επίθεση του Ευρωκοινοβουλίου σε βάρος του λαού της Κούβας στην Επιτροπή Αναφορών (PETI) του Ευρωκοινοβουλίου έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος κατήγγειλε το εγκληματικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στην πάλη του κουβανικού λαού ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος του, αποκάλυψε τα ψεύδη που διακινεί η ΕΕ, διάφοροι ευρωβουλευτές, από την ακροδεξιά έως τους Σοσιαλδημοκράτες, σχετικά με «παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στην Κούβα.

Η ομιλία του «ενόχλησε» γνωστούς αντικομμουνιστικούς κύκλους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) και των Φιλελεύθερων (Renew), που επιδίωξαν ανεπιτυχώς να τον διακόψουν, με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι η «κομμουνιστική προπαγάνδα δεν θα γίνει ανεκτή στο Ευρωκοινοβούλιο», επικαλούμενοι μάλιστα ότι αντιβαίνει... «δημοκρατικές προδιαγραφές»!

Λαμβάνοντας τον λόγο ξανά, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε: «Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι όλοι εκείνοι που δήθεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την ανταλλαγή απόψεων, όταν δεν μπορούν να αρθρώσουν αντίλογο με επιχειρήματα, καταφεύγουν σε κραυγές, ύβρεις και χαρακτηρισμούς».

Στην ομιλία του ο Λ. Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Ακουσα με προσοχή τα όσα είχαν να πουν οι αναφέροντες - εκπρόσωποι της οργάνωσης με τίτλο "Κουβανοί για τη Δημοκρατία" αλλά και την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Δεν μας είπαν κάτι καινούριο. Επανέλαβαν τα γνωστά ψεύδη σχετικά με "παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στην Κούβα. Διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και προσβάλλουν τον κουβανικό λαό, που με σθένος αντιστέκεται εδώ και 60 χρόνια στον οικονομικό, εμπορικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους. Ενάντια σε φυσικές καταστροφές, κυκλώνες και σοβαρά ατυχήματα. Γιατί είναι ο αποκλεισμός που στερεί βασικές υπηρεσίες και αγαθά, τρόφιμα, φάρμακα και εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της Κούβας.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για τα γεγονότα στα οποία αναφέρονται.

Στις 11 Ιουλίου του 2021 έλαβε χώρα στην Κούβα ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο επέμβασης από τις ΗΠΑ, την αντικουβανική μαφία και λιγοστές δυνάμεις στο εσωτερικό της χώρας.

Το σχέδιο αυτό είχε την υποστήριξη καλοπληρωμένων μηχανισμών και υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, που παρήγαγαν κι αναπαρήγαγαν "fake news", αξιοποιώντας φωτογραφίες ακόμη και από φιλοκυβερνητικές διαδηλώσεις.

Εδρασε συμπληρωματικά στην πίεση που ασκείται ενάντια στον λαό και την κυβέρνηση της Κούβας, από τον αποκλεισμό και τα 245 μέτρα κυρώσεων που έθεσε σε εφαρμογή η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ και διατηρεί η σημερινή του Μπάιντεν. Στόχος του σχεδίου ήταν να δημιουργηθεί εικόνα "χάους", αποσταθεροποίησης, να πληγεί η οικονομία της, να μεθοδευθεί πραξικόπημα σε βάρος του λαού της Κούβας.

Αυτό το σχέδιο συνάντησε την αποφασιστική αντίδραση του κουβανικού λαού, ο οποίος αντιμετώπισε αποφασιστικά τις προβοκατόρικες ενέργειες των ενεργούμενων του ιμπεριαλισμού. Αποδεδειγμένα, διαπράχθηκαν ληστείες, βανδαλισμοί, δολιοφθορές και άλλες παραβιάσεις του Ποινικού Δικαίου. Η κουβανική κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων για τα πρόσωπα που ηγήθηκαν των αντεπαναστατικών ενεργειών, έχει τεκμηριώσει ότι συνδέονται και καθοδηγούνται απευθείας από μηχανισμούς στις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια κατήγγειλε το θράσος και την υποκρισία της ΕΕ να μιλάει για «ανθρώπινα δικαιώματα» και τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης αναφοράς και τόνισε ότι «η Κουβανική Επανάσταση και οι κατακτήσεις έχουν πλατιά λαϊκή στήριξη σε όλο τον κόσμο. Γι' αυτό είναι υπερπολλαπλάσιοι εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κούβας, από τις λιγοστές μαριονέτες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Αλλη μία φορά, κι από αυτό το βήμα, δηλώνουμε αποφασιστικά ότι "η Κούβα δεν είναι μόνη" και ότι "στην Κούβα δεν παραιτείται κανείς". Οσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα δικαιώματα, τις ανάγκες, τις ανησυχίες του κουβανικού λαού, πρέπει σήμερα να απαιτήσουν την άμεση άρση του αποκλεισμού, όλων των υπόλοιπων κυρώσεων. Να αναγνωρίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα του κουβανικού λαού να συνεχίσει να βαδίζει στον δρόμο που άνοιξε η επανάστασή του, χωρίς ξένες αναμείξεις και παρεμβάσεις. Να κλιμακώσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη προς τον λαό, την κυβέρνηση, το ΚΚ Κούβας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενάντια στα άθλια ψηφίσματα σε βάρος του κουβανικού λαού, άμεση άρση του εγκληματικού αποκλεισμού(2024-03-01 00:00:00.0)
Ο κουβανικός λαός θα ανατρέψει τους αντεπαναστατικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΕΕ και των στηριγμάτων τους(2021-12-17 00:00:00.0)
Ορόσημο για την επανάσταση στην Κούβα(2012-07-27 00:00:00.0)
Η Κούβα είναι η μοναδική ελεύθερη χώρα στην αμερικανική ήπειρο!(2004-04-24 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την επίθεσή τους οι ΗΠΑ(2003-04-17 00:00:00.0)
Οι Κουβανοί(1996-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ