Τρίτη 15 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
Συνεχίζουν τις πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία

Από προηγούμενη κινητοποίηση Συλλόγων Γονέων για την κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής του «Μαμάτσειου»
Από προηγούμενη κινητοποίηση Συλλόγων Γονέων για την κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής του «Μαμάτσειου»
Συνέχεια στις πρωτοβουλίες τους δίνουν οι σύλλογοι γονέων της Κοζάνης, που μετά τη μεγάλη κινητοποίηση που οργάνωσαν στο «Μαμάτσειο» ΓΝ Κοζάνης για το ζήτημα στελέχωσης της παιδιατρικής κλινικής, πραγματοποίησαν συνάντηση το περασμένο Σάββατο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από 10 συλλόγους γονέων. Συζητήθηκε η εκτίμηση της μέχρι τώρα δράσης σχετικά με το φλέγον θέμα της παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης και η συνέχισή της. Ακολούθησε μια εισαγωγή όσον αφορά τα μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν γονείς και σχολικές κοινότητες, την τηλεθέρμανση, τη δωρεάν Παιδεία, τη σίτιση των παιδιών και τέλος την Ειδική Αγωγή, την παράλληλη στήριξη και τα τμήματα ένταξης.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΕΙΝΔΥΜ, Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, για την κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του Μαμάτσειου Νοσοκομείου. Από τα μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κοζάνης, Γεώργιο Βανδίκα και Χρήστο Αντωνιάδη, περιγράφηκε η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημοτική επιχείρηση λόγω της πολιτικής της απολιγνιτοποίησης και τον κίνδυνο να μείνει η πόλη χωρίς τηλεθέρμανση. Από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΠΕ Κοζάνης Αθανάσιο Κωτούλα περιγράφηκαν τα προβλήματα στα σχολεία με τα κενά που υπάρχουν, που επικεντρώθηκε στις μεγάλες ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή.

«Συμπερασματικά, είναι επιτακτική ανάγκη οι γονείς να οργανωθούμε και να συντονιστούμε καλύτερα μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Το Μαμάτσειο Νοσοκομείο καταρρέει, η τηλεθέρμανση είναι στον αέρα, τα παιδιά μας στερούνται βασικές ανάγκες, της σίτισης, της απρόσκοπτης μαθησιακής εξέλιξης κ.ά.», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή που συστάθηκε από εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και ενημερώνει πως στη συνάντηση οι γονείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για συντονισμό των σχολείων και για συγκεκριμένες δράσεις το επόμενο διάστημα, που θα ανακοινωθούν αφού ενημερωθούν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων και εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή στήριξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ