Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ξεκινά σήμερα τις 25 εμφανίσεις της στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη). Παρουσιάζει κομμάτια από τους δίσκους της και μια αναφορά στο ελληνικό τραγούδι - ρεμπέτικα του Βασίλη Τσιτσάνη, τζαζ στιγμές του Μίμη Πλέσσα, ροκ διασκευές του Διονύση Σαββόπουλου, σύγχρονες μπαλάντες του Σωκράτη Μάλαμα και του Χρήστου Θηβαίου.
Από σήμερα έως και την Κυριακή στον «Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης), ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «ΚΑΨΙΜΙ».
Η Barbara Mendes, η νέα ντίβα της βραζιλιάνικης musica popular, εμφανίζεται από σήμερα (10.30μμ) - μέχρι 21/3 - στο «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς). Η εκφραστική ερμηνεύτρια κομίζει μουσική που είναι λαϊκή και σύγχρονη, βραζιλιάνικη και τζαζ, εθνική και world ταυτόχρονα, προσφέροντας μαζί με τη μελωδική της συντροφιά ξεχωριστές βραδιές.
Στο «Μακάρι» (Ζ. Πηγής 125), σήμερα (10μμ) φιλοξενούνται οι «Κέλτες» σε κέλτικη μουσική με παραδοσιακά όργανα.
Στο «Μπαράκι του Βασίλη» (Διδότου 3), σήμερα θα μας κρατήσει συντροφιά η Μαρία Ρεμπούτσικα και οι «Συνεργοί» (Θανάσης Κλεώπας, Γιάννης Μπαμπαλούκης και Α. Αντρικόπουλος). Αύριο, ο Απόστολος Ρίζος παρουσιάζει τραγούδια από τις συνεργασίες του με το Νίκο Ζούδιαρη «Ενας κύκνος κλαίει», «Φυσαλίδα», αλλά και αγαπημένα τραγούδια από την ελληνική και ξένη σκηνή. Την Κυριακή, η Αγγελική Κοκκίνη θα παρουσιάσει ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια.
Στο χώρο τέχνης και πολιτισμού «8 Δυτικά» (Λ. Καβάλας 387), θα γίνει (10.30μμ) μίνι μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στο χάβι μέταλ (σήμερα) και στο αγγλόφωνο και ελληνόφωνο ροκ (αύριο).
Στο Μέγαρο Μουσικής, σήμερα (8.30μμ), οι: Κώστας Κοτσιώλης (κιθάρα), Τζον Ουίλιαμς (κιθάρα), Ιζέλ Ροντρίγκεθ Τρουχίγιο (βιολί) και Χέκτορ Ουλίσες Πασαρέλα (μπαντονεόν), θα ερμηνεύσουν έργα των: Περικλή Κούκου, Λέο Μπράουερ, Αστορ Πιατζόλα.