Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022
ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
Συνεχίζουν τον αγώνα με τη δύναμη της αλληλεγγύης

Μαχητική συγκέντρωση κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Σωματείου ενάντια στις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο δικαστήριο

INTIME NEWS

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στο δικαστήριο
«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει!», διαδήλωσαν μαζικά και χτες οι απεργοί της «Μαλαματίνα» μαζί με συναδέλφους τους από άλλους κλάδους, μαζί και με φοιτητές, με εκπροσώπους μαζικών φορέων, έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του Σωματείου για τις παράνομες απολύσεις των δύο συνδικαλιστών από την επιχείρηση.

Το Σωματείο καλεί σε νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 4/11, έξω από τα δικαστήρια, καθώς η εργοδοσία έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να βάλει φίμωτρο στον αγώνα τους και στις μορφές που επιλέγουν να τον προβάλλουν.

Θυμίζουμε ότι η εργοδοσία μετά την απόλυση 15 εργαζομένων και κλιμακώνοντας την τρομοκρατία σε βάρος των απεργών, προχώρησε παράνομα στην απόλυση του Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου στη «Μαλαματίνα» και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), και του Αριστοτέλη Μερκενίδη, προέδρου του Συνδικάτου Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών Βόρειας Ελλάδας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο με τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάστηκαν χτες ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των παράνομα απολυμένων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μάλιστα κατέρρευσαν ένα προς ένα τα επιχειρήματα της εργοδοσίας περί δήθεν άρνησής τους να απασχοληθούν στην παραγωγή και «μη ύπαρξης αντικειμένου εργασίας», λόγω του λουκέτου στο τμήμα διακίνησης και πώλησης των οχημάτων. Αντίθετα, αναδείχθηκε ότι «ποτέ δεν τους δόθηκε ούτε μια εναλλακτική να εργαστούν αξιοπρεπώς σε θέσεις ανάλογες των προσόντων και των ικανοτήτων τους», όπως είπε ο δικηγόρος του Σωματείου. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του Κόμματος στον αγώνα τους.

Σημειώνεται ότι μαζί με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητές και τους άλλους φορείς που διαδήλωσαν μαχητικά τη συμπαράστασή τους στους απεργούς για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ, βρέθηκαν εργαζόμενοι που απασχολούνται στο μετρό Θεσσαλονίκης, μέσω της εταιρείας «Ηλεκτροδυναμική», που πήραν απόφαση και πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Διώξεις ακόμα και για τα ...μπλουζάκια!

Στο μεταξύ, στον κατήφορο του αυταρχισμού με σπασμένα φρένα συνεχίζει να κινείται η εργοδοσία. Ετσι, μετά τις απολύσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών, μετά την επιστράτευση των ΜΑΤ προς υπεράσπιση του απεργοσπαστικού μηχανισμού, τώρα αρχίζει να κυνηγάει και τα ...μπλουζάκια που φορούν οι εργαζόμενοι, τα πανό και τα πλακάτ που κρατούν με τα οποία κάνουν γνωστό τον αγώνα τους. Ετσι κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος 22 εργαζομένων, αξιώνοντας να μη διακινούν προπαγανδιστικό υλικό που να συνδέεται με το σήμα της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, η εργοδοσία απαιτεί από το δικαστήριο να υποχρεώσει τους εργαζόμενους «να παύσουν να φορούν, διανέμουν, προβάλλουν μπλουζάκια με το παραποιημένο σήμα της εταιρείας καθώς και να παύσουν να το αποτυπώνουν σε πανό και πλακάτ» και γενικά «να παύσουν να το προβάλλουν με οποιονδήποτε τρόπο».

Μάλιστα, ζητά να τους επιβληθεί προσωπική κράτηση διάρκειας ενός μήνα και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ (!) για κάθε περίπτωση παραβίασης της απόφασης που θα εκδώσει το δικαστήριο!

Υπενθυμίζεται ότι το «παραποιημένο σήμα» στα μπλουζάκια αναγράφει το «Απεργοί ΜαλαΜΑΤινα μια φωνή μια γροθιά», καταγγέλλοντας την καταστολή που βιώνουν και τη μετατροπή των ΜΑΤ σε ρόλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης της επιχείρησης, από τους «εχθρούς» - εργαζόμενους.

Η εργοδοσία επικαλείται ότι από τη χρήση του παραποιημένου σήματος «προσβάλλεται η προσωπικότητα της εταιρείας» και ότι «κινδυνεύει το επαγγελματικό της μέλλον»...

Κόντρα και στην καινούργια προσπάθεια τρομοκράτησης από την πλευρά της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα», σήμερα, μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση θα αποφασίσουν τη συνέχιση του αγώνα τους. Οπως είπε ο Γ. Φραγγίδης, «θα συνεχίσουμε με τη δύναμη της αλληλεγγύης και κάθε μέρα θα τους πονάει ακόμη περισσότερο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η συγκέντρωση των απεργών στη «Μαλαματίνα»(2022-11-03 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στα Δικαστήρια για τα ασφαλιστικά μέτρα(2022-10-28 00:00:00.0)
Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται κόντρα στην τρομοκρατία κράτους και εργοδοσίας(2022-10-19 00:00:00.0)
Ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων και για ΣΣΕ(2022-08-30 00:00:00.0)
Φουσκώνει το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης(2022-08-26 00:00:00.0)
Τετράωρη στη «Μαλαματίνα»(2003-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ