Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ»
Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται κόντρα στην τρομοκρατία κράτους και εργοδοσίας

Νέα επίθεση χτες από τα ΜΑΤ με συλλήψεις και δακρυγόνα για να σπάσει η απεργία

Στα χημικά, στην απρόκλητη βία και τις συλλήψεις κατέφυγαν για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις καταστολής, κατ' εντολή κυβέρνησης και εργοδοσίας, για να χτυπήσουν τους απεργούς της «Μαλαματίνας» που συνεχίζουν για τρίτο μήνα τον αγώνα τους για ανάκληση των απολύσεων και υπογραφή ΣΣΕ.

Χτες το πρωί, οι απεργοί, μαζί με εργαζόμενους άλλων κλάδων, πραγματοποίησαν νέα κινητοποίηση, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο του απεργοσπαστικού μηχανισμού στο εργοστάσιο. Κρατώντας πανό και πλακάτ στα χέρια και φωνάζοντας συνθήματα όπως «ντροπή και αίσχος στους απεργοσπάστες» και «η εργατιά παλεύει και θα νικήσει», οι εργαζόμενοι στάθηκαν στον δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο και απαιτούσαν να μην περάσουν μέσα οι παράνομα προσληφθέντες την περίοδο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, οι οποίοι μάλιστα μεταφέρονται στο εργοστάσιο και με ξεχωριστό όχημα.

Συντονισμένη επίθεση από εργοδοσία και αστυνομία

Προκλητικός για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, που όπως καταγγέλλουν οι απεργοί, προσέγγισε τους διαδηλωτές με το όχημά του και με τις μπροστινές του ρόδες πάτησε τα πόδια δύο από αυτούς. Στη συνέχεια, αφού πέρασε τον «κλοιό» των διαδηλωτών, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τους βιντεοσκοπεί με το κινητό του, ενώ παράλληλα απαιτούσε από την αστυνομία να ανοίξει τον δρόμο και να προχωρήσει σε συλλήψεις.

Η αστυνομία απωθεί τους απεργούς για να περάσουν οι απεργοσπάστες
Η αστυνομία απωθεί τους απεργούς για να περάσουν οι απεργοσπάστες
Εκτελώντας αυτή τη διατεταγμένη υπηρεσία στο πλευρό των εργοδοτών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στους απεργούς. Και άνδρες της ΟΠΚΕ προχώρησαν στη σύλληψη των δύο παράνομα απολυμένων συνδικαλιστών της επιχείρησης, του Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνας» και προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) και του Αρη Μερκενίδη, προέδρου του Σωματείου πωλητών - οδηγών και βοηθών Β. Ελλάδας, με την κατηγορία της παράνομης βίας.

Οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνας» δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους κόντρα στη βία και την τρομοκρατία και ήδη έχουν εξαγγείλει συνέχιση της απεργίας έως και τις 4 Νοέμβρη.

ΠΑΜΕ και σωματεία καταγγέλλουν το όργιο καταστολής

Το όργιο καταστολής κατήγγειλαν με ανακοινώσεις τους το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

«Οι εργαζόμενοι στη "Μαλαματίνα" έχουν αποδείξει αυτούς τους μήνες ότι δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω!», σημειώνει το ΠΑΜΕ, καλώντας τις εργατικές - συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν αποφασιστικά τους απεργούς.

Τη βίαιη επίθεση καταγγέλλει η ΠΟΕΕΠ, καλεί τη νέα εργοδοσία «να αναλάβει τις δεσμεύσεις της που προκύπτουν από το σχέδιο εξυγίανσης, το οποίο καταστρατηγεί παρανόμως, και απαιτεί την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ανάκληση όλων των παράνομων απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ