Τετάρτη 19 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Απεργούν την Παρασκευή στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Παρασκευή 21 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Τη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος (3ης Σεπτεμβρίου 48Β).

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο γεγονός ότι ενώ προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια, σε συνθήκες διαρκούς ομηρίας, με ανανεώσεις συμβάσεων, τώρα που ήρθε η ώρα για την πρόσληψή τους μέσω του ΑΣΕΠ μια απόφαση του ΣτΕ «τινάζει στον αέρα τη μόνιμη διασφάλιση του υπάρχοντος προσωπικού, ενώ η ΚΕΔΕ "σιγοντάρει" τη συνέχιση της ομηρίας μας!».

Τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να αποκτήσουν μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, που έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την Παρασκευή, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι περίπου 20 εργαζόμενες του δήμου να συμμετάσχουν.

«Εργαζόμαστε από 15 έως 20 χρόνια με προγράμματα ομηρίας και τα έχουμε ζήσει όλα. Από την αγωνία αν θα δουλεύουμε από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά, μέχρι απληρωσιές κ.λπ. Αν δεν μείνουμε στο πρόγραμμα, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ποια άλλη δουλειά μπορούμε να κάνουμε σήμερα; Είναι απαραίτητο να δοθεί οριστική λύση», σημειώνει χαρακτηριστικά η πρόεδρος των εργαζομένων του προγράμματος στη Ζάκυνθο Ανδριάνα Θεοδόση.

Στάση εργασίας στις Κτιριακές Υποδομές

Στάση εργασίας (12 μ. - 2 μ.μ.) σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις Κτιριακές Υποδομές, προβάλλοντας αιτήματα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα, των αρμοδιοτήτων και του τεχνικού προσωπικού. Στη διάρκεια της στάσης θα γίνει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία των Κτιριακών Υποδομών.

Περιφέρεια Αττικής: Κινητοποίηση για τους συμβασιούχους

Σε μαζική και δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σήμερα Τετάρτη στις 3.30 μ.μ. (κτίριο Συγγρού 15-17) καλεί τους συμβασιούχους ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ). Στη συνεδρίαση, κάτω από την πίεση του Συλλόγου, θα συζητηθεί «το θέμα της παραμονής των συμβασιούχων συναδέλφων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ