Τρίτη 1 Νοέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε πανηγυρικό κλίμα το πρώτο «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης

Με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία και της μάχης αυτής οι Οργανώσεις του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα

Με όλες τους τις δυνάμεις οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται πλέον στη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022.

Πανηγυρικό κλίμα επικρατούσε χτες στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, κατά το πρώτο «κλείσιμο» της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2022 του Κόμματος, δίνοντας το στίγμα για την αποφασιστικότητα και την αισιοδοξία με τις οποίες δίνουν και αυτήν τη μάχη οι Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Ολόφωτο το κτίριο της ΚΟ Αττικής από νωρίς το απόγευμα, παρουσίαζε μια εικόνα κοσμοσυρροής και σε κάθε όροφο άκουγες διαφορετικές μουσικές, πειράγματα κι αστεία, μηνύματα αισιοδοξίας, ανταλλαγή πείρας. Το πρώτο «κλείσιμο» της Εξόρμησης έγινε αφορμή για τις Οργανώσεις να συγκεντρωθούν σε ζεστές μαζώξεις και μαζί με τα ντοσιέ και τα κουπόνια τους να ανοίξουν κι ένα μπουκάλι κρασί και με λίγους μεζέδες και σνακς να ευχηθούν για την επιτυχία της μάχης που ξεκίνησε. Χιλιάδες κόσμου έχουν μπει σε αυτήν τη μάχη, μέλη και στελέχη, αλλά και φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, που από την πρώτη μέρα θέλησαν να συμβάλουν, να δείξουν ότι «μαζί είμαστε πιο δυνατοί, μπορούμε να τα καταφέρουμε στις μάχες του σήμερα και του αύριο»!

Αυτό το κλίμα συναντήσαμε στην ΤΟ Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, όπου στο πανηγυρικό πρώτο «κλείσιμο» μίλησε ο Ανδριανός Μπούκουρης, ο οποίος αναδείχθηκε πρωτοπόρος στην περσινή Οικονομική Εξόρμηση στον Τομέα, αλλά και από τους πρωτοπόρους συντρόφους σε ολόκληρη την ΚΟ Αττικής, που κάλεσε στον συνδυασμό της Εξόρμησης με τη διακίνηση του Καλέσματος της ΚΕ του Κόμματος, την αξιοποίηση όλων των εφοδίων, τη μελέτη και διακίνηση του «Ριζοσπάστη», την ένταση της δράσης μπροστά και στην απεργία της 9ης Νοέμβρη ώστε τις μέρες που απομένουν «να φτάσουμε μέχρι και τον τελευταίο εργαζόμενο». Μάλιστα, για τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης η Τομεακή Οργάνωση έχει τυπώσει και μια ανακοίνωση με τους στίχους του Φώντα Λάδη «έστειλα στο Κόμμα, δέκα μάρκα ακόμα»... και απόσπασμα από την Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση. Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας ήταν εντυπωσιακά για την ΤΟ αφού δέκα από τις ΚΟΒ της έπιασαν και ξεπέρασαν τον στόχο τους για το πρώτο «κλείσιμο»!


RIZOSPASTIS

Σε κάθε όροφο συναντούσες κι άλλες αντίστοιχες μαζώξεις των κλαδικών Τομεακών Οργανώσεων. Στην ΤΟ Εμπορίου η ΚΟΒ «Σκλαβενίτη» έπιασε από την πρώτη μέρα το 35% του πλάνου της. Στην ΤΟ Υγείας το κέφι και ο ενθουσιασμός περίσσευαν ενώ οι ΚΟΒ «Αγίου Σάββα» και ΨΝΑ αναδεικνύονταν πρωτοπόρες με 35% και 33% κάλυψη του πλάνου τους αντίστοιχα. Στην ΤΟ Χρηματοπιστωτικού πρώτη ΚΟΒ αναδείχθηκε αυτή της PDS, ενός χώρου όπου το προηγούμενο διάστημα είχαμε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και την εργολαβική εργασία.

Αντίστοιχα πανηγυρικό ήταν το κλίμα και στα γραφεία του Κόμματος στις εδαφικές Οργανώσεις της Αττικής. Σε τροχιά υπέρβασης του στόχου του 30% από την πρώτη μέρα ήταν η ΤΟ Α' Αθήνας, με τουλάχιστον έξι από τις ΚΟΒ της να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτόν τον στόχο.

Τον δικό τους νεανικό παλμό είχαν τα γραφεία στη Σπουδάζουσα και την ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας, όπου οι νέοι της ΚΝΕ μιλούσαν για φοιτητές που ρίχτηκαν στη μάχη όχι μόνο στις σχολές τους αλλά και στη δουλειά τους, στη γειτονιά τους κ.λπ. Το πανηγυρικό κλίμα των φοιτητών μάλιστα «μεταφέρθηκε» στην ταράτσα της ΚΟ Αττικής, όπου με ζωντανή μουσική από συγκρότημα της Σπουδάζουσας, αναψυκτικά, ποτά και μεζέδες, «άναψε» ένα νεανικό γλέντι στο οποίο ενώθηκαν και σύντροφοι από τις άλλες Οργανώσεις.


RIZOSPASTIS

Σε αυτό το πνεύμα ενθουσιασμού ο Θοδωρής Χιώνης, Γραμματέας της ΚΟ Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ με την Θεανώ Καπέτη, Γραμματέα της Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικύρωσε την παραδοσιακή άμιλλα που έχει η ΚΟ Αττικής με την Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας στις Οικονομικές Εξορμήσεις. Και η μάχη αναμένεται σκληρή!


RIZOSPASTIS


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ