Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΥ
Καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης της νεολαίας και των νέων στρατευμένων

Το ΔΣ της ΠΕΚΑΜ καταδικάζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τη νεολαία και τους στρατευμένους που δηλώνουν την αντίθεσή τους στα επικίνδυνα σχέδιά της και στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της, «δηλώνουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους νέους, που δυο μήνες μετά την απόλυσή τους από τον στρατό κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την περήφανη στάση τους, να καταδικάσουν δηλαδή κατά τη διάρκεια της θητείας τους κάθε εμπλοκή της χώρας μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Καταδικάζουμε ταυτόχρονα για μια ακόμα φορά τη στήριξη των αστικών κομμάτων της Ελλάδας με κάθε μέσο στο πλευρό των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τη θέση τους ελεύθερα, να εκφράζουν τις φιλειρηνικές απόψεις τους, που είναι μια στάση πραγματικά πατριωτική, αφού συμβαδίζει με την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού μας και όχι των ιμπεριαλιστικών κύκλων που φέρνουν πολέμους και προσφυγιά για όλους τους λαούς.

Οι Μακρονησιώτες αγωνιστές, ως φαντάροι βασανίστηκαν με παρόμοιες και πιο σκληρές τακτικές μόνο και μόνο γιατί υπερασπίστηκαν τις ιδέες τους, την αγάπη τους για την πατρίδα, κόντρα στην αγγλοαμερικανική πολιτική και την τρομοκρατία των τότε αστικών κυβερνήσεων. Δηλώνουν ότι οι νέοι που αντιστέκονται σε όποια αντιδραστική καταπάτηση των δικαιωμάτων τους στον στρατό ή στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και πανεπιστήμια είναι η απόδειξη ότι ο λαός μας εξακολουθεί να αντιμάχεται τις φιλοπόλεμες πολιτικές ΝΑΤΟ και ΕΕ. Είμαστε περήφανοι για τους νέους που δεν σκύβουν το κεφάλι σε τέτοιες πολιτικές και εντολές των ιμπεριαλιστών.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό και τη νεολαία για την απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Για να φύγουν από τη χώρα μας τα γεράκια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Για να αναπτύξουμε ως λαός γέφυρες φιλίας και εμπιστοσύνης με τους γείτονές μας και όλους τους λαούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ