Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
«Κιτρινόμαυρη πτήση»

Αήττητη προκρίθηκε η ΑΕΚ στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Πολύ κοντά και στην ανάληψη της διοργάνωσης ο «δικέφαλος».

Στο φάιναλ φορ του Κυπελλούχων φιγουράρει από χτες η ΑΕΚ, στην «παρθενική» της εμφάνιση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση
Στο φάιναλ φορ του Κυπελλούχων φιγουράρει από χτες η ΑΕΚ, στην «παρθενική» της εμφάνιση σε ευρωπαϊκή διοργάνωση
Το... πέταγμα του «δικέφαλου» συνεχίζεται. Η ιστορική πρόκριση στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Κυπελλούχων ανδρών, για την οποία η ΑΕΚ εδώ και καιρό έδινε τον καλύτερό της εαυτό στα ευρωπαϊκά... σαλόνια, οριστικοποιήθηκε χτες. Οι «κιτρινόμαυροι», πραγματοποιώντας μια από τις πιο επιβλητικές τους εμφανίσεις, «έγραψαν» ιστορία μέσα στο «Γεώργιος Μόσχος», καταβάλλοντας με 3-0 (25-19, 25-15, 25-17) την τσέχικη Μπουντεγιόβιτσε. Οι αήττητοι παίκτες του Στέλιου Προσαλίκα, έχοντας τη συμπαράσταση 1.000 φίλων τους, «μάγεψαν» με τις επιδόσεις τους, οι οποίες δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους τους.

Ο πρωτεργάτης της ιστορικής αυτής στιγμής, Στέλιος Προσαλίκας, αναφερόμενος στο επίτευγμα της ομάδας του, τόνισε: «Είναι αλήθεια ότι περιμέναμε αυτή τη νίκη. Είμαστε διψασμένοι για διάκριση σε αυτό το θεσμό. Μπορώ να πω, πως μας ενδιαφέρουν λιγότερο τα άλλα... Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται σπάνια στην καριέρα κάποιου αθλητή. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, οι οποίοι έδωσαν τα πάντα για την πρόκριση, η οποία είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της ΑΕΚ, αλλά και από τις σημαντικότερες του αθλήματος. Η βοήθεια του κόσμου ήταν πολύτιμη». Η Ενωση αγωνίστηκε με τους: Πλίκα, Χατζηαντωνίου, Μέστερ, Φιλίποφ, Αγγελίδη, Πανούσο και λίμπερο τον Αμαξόπουλο.

Μετά την ευνοϊκή κατάληξη της «κιτρινόμαυρης» προσπάθειας (εντός του αγωνιστικού χώρου), ξεκίνησε άλλο ένα εγχείρημα (εκτός τερέν). Αυτό που αφορά τη διοργάνωση του φάιναλ φορ (11 - 12 Μάρτη). Η ΑΕΚ υπέγραψε το σχετικό συμβόλαιο με την ΕΟΠΕ και σήμερα η Ομοσπονδία θα καταθέσει στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία την αίτηση ανάληψης. Οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχει ήδη συμφωνία και η ευνοϊκή απάντηση θεωρείται δεδομένη.

  • Την πρώτη τους ήττα στη φετινή περίοδο γνώρισαν, χτες, τα κορίτσια του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινες» ηττήθηκαν 1-3 (25-20, 20-25, 23-25, 24-26) στην έδρα τους από την πανίσχυρη Περούτζια για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Κυπελλούχων γυναικών. Τίποτα, πάντως, δεν έχει χαθεί για το «τριφύλλι» όσον αφορά στην πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Αν στην επόμενη αγωνιστική νικήσει την ουκρανική Τσέρκασι, τότε αυτομάτως παίρνει το εισιτήριο για τα τελικά του θεσμού.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ