Πέμπτη 10 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Γενικόλογες αναφορές για τα προβλήματα των ΕΒΕ

Σε επισήμανση των γνωστών προβλημάτων του χώρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατέληξε η χτεσινή συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένος προγραμματισμός δράσης για τη λύση τους.

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο νέος πρόεδρος του ΒΕΘ, Α. Ευλογημένος, παρ' όλη την έλλειψη μιας αποφασιστικής στάσης αντιμετώπισης της πολιτικής που γεννά τα πιεστικά προβλήματα των μικρών ιδιαίτερα βιοτεχνικών επιχειρήσεων, εξέφρασε σε ένα βαθμό την αγωνία ενός ολόκληρου κόσμου που κινδυνεύει με αφανισμό.

Στα δύσκολα προβλήματα του κλάδου που αναφέρθηκαν συμπεριλαμβάνονται: Τα πανωτόκια για τα οποία ζητείται ρύθμιση παραγραφής υφισταμένων χρεών, μέχρι 10 εκατ. δραχμές. Το ύψος των φορολογικών συντελεστών, το κλείσιμο των ελληνικών επιχειρήσεων, η μεταφορά επιχειρήσεων σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης που συμβάλλει στην «αύξηση της ανεργίας» και στην «κατάρρευση της ελληνικής αγοράς», οι ακάλυπτες επιταγές που παρουσιάζουν «εντυπωσιακή αύξηση στη Β. Ελλάδα», τα γνωστά προβλήματα με το ασφαλιστικό σύστημα κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ