Τετάρτη 13 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιητική συνάντηση στη Χαλκίδα

Διεθνής ποιητική συνάντηση οργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων και η Νομαρχία Εύβοιας (9-14 Μάη) στη Χαλκίδα. «Ψυχή» της συνάντησης και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι η Μαρία Μιστριώτη, ποιήτρια (μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών).

Στη συνάντηση θα μετέχουν ποιητές από Πολωνία (με πολυπληθή αντιπροσωπεία), Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία, Εσθονία και Ελλάδα. Θέμα της είναι «Η συμβολή της ποίησης στην αδελφοσύνη των λαών». Οπως είπε στο «Ρ» η Μαρία Μιστριώτη, οι προσπάθειές της για την πραγματοποίηση της διεθνούς ποιητικής συνάντησης «αποτελούν κατάθεση τιμής στη Χαλκίδα, στην πόλη που με έφερε ο Γιώργης Μιστριώτης. Ο Χαλκιδαίος γιατρός, ζωγράφος και γλύπτης που άφησε τη σφραγίδα της γνήσιας προσφοράς του στην πόλη που αγάπησε».

Η Μ. Μιστριώτη σημείωσε την τεράστια συμβολή στη διοργάνωση του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Πόζναν της Πολωνίας, Νίκου Χατζηνικολάου, ο οποίος θα μεταφράσει περίπου 25 Πολωνούς ποιητές στα ελληνικά ειδικά για τη συνάντηση αυτή. Οι μεταφράσεις θα εκδοθούν σε τόμο από τη Νομαρχία και το Δήμο. Την οργάνωση της πολωνικής συμμετοχής στη συνάντηση συντονίζει ο Αρης Χατζηνικολάου, πιανίστας και ποιητής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές απαγγελίες στο δημαρχείο και στο δημοτικό θέατρο «Παπαδημητρίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ