Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Η δημοτική αρχή ζητά περιορισμό της θέρμανσης και του φωτισμού στα σχολεία!

Την απαράδεκτη επιστολή που έστειλε η δημοτική αρχή Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων του δήμου, ζητώντας τους να περιορίσουν τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες προκειμένου να πετύχουν «εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νέας Σμύρνης.

Οπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η δημοτική αρχή «με επιστολή προς τις διευθύνσεις των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων, αφού μας ενημερώνει για την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, μας καλεί να "ευαισθητοποιηθούμε στην προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο της κοινωνίας μας για τη μείωση της κατασπατάλησης των ενεργειακών πόρων μας".

Και η λύση για "τη μείωση της κατασπατάλησης των ενεργειακών πόρων" είναι να πουντιάζουν τα παιδιά μας στις σχολικές αίθουσες, καθώς δίνει την οδηγία για τα σχολεία: "Να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες".

Αρχικά να ενημερώσουμε τη δημοτική αρχή ότι δεν αποτελεί πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτει 2022 να είναι ζεστές - στη θερμοκρασία που πρέπει και με επαρκή φωτισμό οι σχολικές αίθουσες. Να μπορούν αναπόσπαστα οι μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς να τουρτουρίζουν ή να γουρλώνουν τα μάτια ελλείψει φωτισμού.

Είναι ντροπή για τη δημοτική αρχή, και επιπλέον απόδειξη των συνολικών προτεραιοτήτων της, να παίρνει αυτήν τη θέση, σε πλήρη σύμπνοια με την άθλια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να μη διεκδικεί τουλάχιστον το αυτονόητο από το κράτος, επαρκή θέρμανση και φωτισμό για τα σχολεία. Να συμπλέει και στις αισχρές μεθόδους του υπουργείου, της δήθεν επιβράβευσης αυτών των σχολικών μονάδων που θα καταναλώσουν τα λιγότερα. Δηλαδή να δίνει κίνητρα για να παγώνουν τα παιδιά μας στις σχολικές αίθουσες, να κάνουν μάθημα με κουβέρτες και να μην μπορούν τα παγωμένα χέρια τους να πιάσουν το στυλό».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και το σύνολο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δηλώνουν πως αυτοί οι σχεδιασμοί θα τους βρουν απέναντι, μαζί με τους γονείς και το κίνημά τους, και καλούν τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ