Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Θαύμα» με 100% πληρότητα - 100% εκμετάλλευση

«Οι τσέπες γεμίζουν - οι "κοιλιές" φουσκώνουν - οι εργάτες πεινάνε»: Με αυτόν τον εύστοχο τρόπο σχολιάζει το Σωματείο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) τα πανηγύρια για 100% πληρότητα των ξενοδοχείων την περίοδο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει, «για άλλη μια φορά η ΔΕΘ μετατρέπεται σε εφιάλτη για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία της πόλης. Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε ξενοδόχους, δημάρχους, τοπικούς άρχοντες κ.λπ. να πανηγυρίζουν για τις κρατήσεις και την κινητικότητα που υπάρχει, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να φτάνει το 100% και να έρχεται σε συνέχεια μιας γεμάτης σεζόν που άγγιξε τα επίπεδα του 2019.

Το πανηγύρι τους για άλλη μια φορά θα στηθεί στις πλάτες μας. Με εξοντωτικά ωράρια, χωρίς ρεπό, χωρίς ανάσα κυριολεκτικά αφού όλα τα ξενοδοχεία της πόλης λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Με τις καμαριέρες να φτάνουν τα 30 (!) δωμάτια καθημερινά, με τους εργαζόμενους στις κουζίνες να καταρρέουν από την εντατικοποίηση, τους γκρουμ και τις υπόλοιπες ειδικότητες να δουλεύουν χωρίς διάλειμμα, χωρίς ρεπό, χωρίς στοιχειώδη ξεκούραση!».

Και όλα αυτά για να γεμίζουν οι τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού ακόμα και οι μισθοί πείνας που προβλέπονται από την κλαδική Σύμβαση δεν δίνονται. Το Σωματείο θυμίζει και τις ευθύνες της διοίκησης της Ομοσπονδίας, που έτρεξε και εξασφάλισε 7ήμερο χωρίς καμία προσαύξηση για τις επιπλέον μέρες δουλειάς, ενώ με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που κυριαρχούν θα στείλουν ξανά πίσω στην ανεργία τους ξενοδοχοϋπαλλήλους μόλις «πέσει η δουλειά».

«Αυτό είναι το "θαύμα" τους! Εμείς που χρόνια πριν πληρώναμε την ανάπτυξή τους, δύο χρόνια πληρώσαμε τη χασούρα τους, τώρα θέλουν να πληρώσουμε ξανά την ανάπτυξή τους. Σαν σύγχρονοι σκλάβοι να δουλεύουμε για να πλουτίσουν μια χούφτα άνθρωποι», σημειώνει το ΣΕΤΕΠΕ.

Καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους του κλάδου στο συλλαλητήριο του Σαββάτου σημειώνει: «Φέτος στη ΔΕΘ δεν μοιρολατρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν περιμένουμε τις εξαγγελίες τους, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα. Κάθε χώρος δουλειάς, κάθε ξενοδοχείο να μετατραπεί σε εστία αντίστασης στον δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν. Με συνελεύσεις, με συζητήσεις κ.λπ. να μπει και ο τελευταίος συνάδελφος στη μάχη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν έχει πάτο ο εργασιακός μεσαίωνας στα ξενοδοχεία!(2023-05-31 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δράσης μπροστά στο συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη(2018-08-31 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι «100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις»(2018-06-14 00:00:00.0)
Απόλυση εργαζόμενης που συμμετείχε στην απεργία(2018-01-26 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για την ανάκληση απολύσεων(2017-01-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ