Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό!

Κινητοποιήσεις την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη σε παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, με κεντρικό σύνθημα «Ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό», οργανώνουν σωματεία και φορείς από την Αττική, δίνοντας διεκδικητική απάντηση στη ζοφερή κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά, με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος να ροκανίζουν το πετσοκομμένο εισόδημα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι διακοπές λόγω χρεών.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στους εξής παρόχους: ΔΕΗ (Χαλκοκονδύλη 30, Αθήνα), «Protergia» (Αρτέμιδος 8, Παράδεισος Αμαρουσίου), NRG (Λεωφόρος Κηφισίας και Σοφοκλέους, Μαρούσι), «Watt & Volt» (Αγίου Μελετίου 162, Αθήνα), «Volterra» (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 16, Μαρούσι), «Elpedison» (Αμαρουσίου Χαλανδρίου 18-20, Μαρούσι), «Φυσικό Αέριο Αττικής» (Λ. Κηφισίας 108, Αθήνα), «Ηρων» (Λ. Κηφισίας 124, Αθήνα).

Καμία οικογένεια δεν θα κρυώνει στο ίδιο της το σπίτι

Το μήνυμα του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση - κάλεσμα στις κινητοποιήσεις είναι ξεκάθαρο για όλους: «Τα ψέματα τελείωσαν! Καμία οικογένεια δεν θα υπάρξει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν θα ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Κανένας άνθρωπος δεν θα αθλείται σε συνθήκες Ανταρκτικής. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο. Η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης, είναι η δύναμή μας».

Αναδεικνύει τις αιτίες των αυξήσεων στην Ενέργεια, δηλαδή τη στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, η οποία τάχα ετοιμάζει τώρα «ευρωπαϊκή λύση», και απευθυνόμενο στους εργαζόμενους τονίζει ότι λύση δεν μπορούν να δώσουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις. Γι' αυτό «τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η κατοικία, η Ενέργεια, το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα».

Σωματεία και φορείς απαιτούν: Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν και να επανασυνδεθούν κομμένα ρεύματα, με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών. Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες.

Συνταξιούχος χωρίς ρεύμα 7 μήνες!

Το τραγικό περιστατικό συνταξιούχου γυναίκας, της Β. Θ., που ζει στις Εργατικές Κατοικίες του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι και είναι 7 μήνες χωρίς ρεύμα (!), καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών.

Αναφέρει ότι το χρέος της προς τη ΔΕΗ, μετά από πρόστιμα και τόκους, έχει φτάσει τα 3.500 ευρώ. Η συνταξιούχος προσπάθησε για έναν λογικό διακανονισμό, όμως «η ΔΕΗ ζητούσε 1.000 ευρώ προκαταβολή και δόση των 420 ευρώ, που εξαρχής ήταν γνωστό ότι δε θα μπορούσε να αποπληρώσει, αφού το μοναδικό εισόδημα της συναδέλφισσας ήταν το επίδομα ΚΕΑ (σ.σ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), δηλαδή 200 ευρώ, το οποίο όμως και αυτό κόπηκε, λόγω της πενιχρής σύνταξης που παίρνει, 350 ευρώ».

Μάλιστα, «παρότι ζει στα σκοτάδια εδώ και 7 μήνες, οι λογαριασμοί συνεχίζουν να έρχονται, αποτελούμενοι από τις πάγιες χρεώσεις, δηλαδή τη ρήτρα αναπροσαρμογής, τα δημοτικά τέλη, τα τέλη για τις ΑΠΕ κ.λπ., και μάλιστα πάνω από 150 ευρώ ο κάθε λογαριασμός».

Τέτοιες καταστάσεις, τονίζει το Σωματείο, «δείχνουν τη βαρβαρότητα απέναντι στον λαό τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από τον δήμο, την Περιφέρεια και τις επιχειρήσεις Ενέργειας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για συνανθρώπους μας που η ζωή τους έχει γίνει κόλαση. Ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέσω επιδοτήσεων δίνει πακτωλό χρημάτων στις επιχειρήσεις Ενέργειας». Το Σωματείο τονίζει πως «το αν ζει, όπως ζει, η συναδέλφισσά μας οφείλεται στη λαϊκή αλληλεγγύη» και απαιτεί «να διαγραφεί το χρέος και να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση, παίρνοντας υπόψη ότι η συγκεκριμένη γυναίκα ανήκει σε ευπαθείς ομάδες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ