Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 - Κυριακή 21 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ολοκληρώθηκε η απεργία των εργαζομένων στον Τουρισμό

Με συγκέντρωση στο Εθνικό Στάδιο και πορεία που κατέληξε στο αεροδρόμιο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον Τουρισμό στην Κέρκυρα. Η απεργία, την οποία είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο του νησιού, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με περιφρουρήσεις σε διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες και μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, που εξανάγκασε μεγάλες επιχειρήσεις να περιοριστούν σε υποτυπώδη λειτουργία.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν οι πρόεδροι του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο, του Σωματείου Εργαζομένων στο Αχίλλειο.

Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον Τουρισμό διεκδικούν: Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Εφαρμογή όλων των όρων των Συλλογικών Συμβάσεων (ωράρια, διαλείμματα, πρόγραμμα ρεπό), διόρθωση μισθοδοσιών και ασφαλιστικής κάλυψης στις περιπτώσεις που παραβιάζεται. Καθιέρωση ανθρώπινων συνθηκών εργασίας με περιορισμό του όγκου δουλειάς που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι εργαζόμενοι. Προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας. Λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Νέο περιστατικό εργοδοτικής βίας

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Ν. Κέρκυρας καταγγέλλει τη χειροδικία σε βάρος λαντζέρη από τον σεφ μεγάλης ξενοδοχειακής επιχείρησης, τη μέρα της απεργίας. «Η εργοδοσία και τα "στελέχη" της έχουν ξεφύγει τελείως», καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του και επισημαίνει ότι η εντατικοποίηση και η δουλειά χωρίς ανάσα συνοδεύονται από απειλές, τρομοκρατία, ύβρεις, ακόμα και περιστατικά βιαιοπραγίας. Οπως υπενθυμίζει, έχουν καταγραφεί βιαιοπραγίες σε ξενοδοχειακές μονάδες σε βάρος ενός βοηθού χασάπη στις 23 Ιούλη, μιας καμαριέρας στις 5 Αυγούστου, και σε αυτές προστίθεται η επίθεση στον λαντζέρη στις 18 Αυγούστου. Μάλιστα, οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας, τα «ατυχήματα» αλλά και η ψυχολογική πίεση και βία οδηγούν καθημερινά εργαζόμενους «στο νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ