Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες φωτιές

Το μεσημέρι του Δεκαπενταύγουστου στην Αργολίδα, στα Πυργιώτικα του δήμου Ναυπλιέων, ξέσπασε πυρκαγιά που σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οριοθετήθηκε σχετικά γρήγορα. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης έδωσαν μάχη με τις φλόγες νωρίτερα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαιγε σε αγροτοδασική έκταση. Το μέτωπο βρισκόταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και κοντά σε ξενοδοχείο, το οποίο εκκενώθηκε προληπτικά.

Στην κατάσβεση επιχείρησαν 57 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, στις οποίες συμμετείχαν και 14 Νορβηγοί πυροσβέστες, καθώς και 13 οχήματα. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο ενώ συνέδραμαν και μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Φωτιά ξέσπασε χτες και στην περιοχή Φλάμπουρα στην Πρέβεζα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά έκαιγε σε χορτολιβαδική περιοχή. Επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Επίσης πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τσελεπάκος στην Αρκαδία. Στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετείχαν και εναέρια μέσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ