Παρασκευή 8 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Με αποφασιστικότητα στο νέο αγωνιστικό ξεκίνημα

Την Κυριακή 31 του Μάρτη στη Λάρισα, το παναγροτικό συλλαλητήριο για την επέτειο του Κιλελέρ

Την απόφαση και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατράνωσαν οι αγρότες του Νομού Καρδίτσας, συμμετέχοντας στο παναγροτικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ, που διοργάνωσε, προχτές Τετάρτη, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

To συλλαλητήριο στην Καρδίτσα - έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης - όπου έδωσαν το «παρών» τους, εκατοντάδες αγρότες με πάρα πολλά τρακτέρ, αποτελεί την αρχή του νέου αγωνιστικού ξεκινήματος του αγροτικού κόσμου για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, εξαιτίας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Και η διοργάνωσή του αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι συνεπείς δυνάμεις του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος για την οργάνωση και ανάπτυξη του αγώνα της αγροτιάς, με στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που ξεκληρίζει τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής.

Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και ο αγωνιστικός γιορτασμός της 92ης επετείου του Κιλελέρ με παναγροτικό συλλαλητήριο την Κυριακή 31 Μάρτη στη Λάρισα, ο οποίος αποφασίστηκε στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη που προσκάλεσε την περασμένη Κυριακή η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας.

Το συλλαλητήριο στην Καρδίτσα

Στην ομιλία του στο συλλαλητήριο ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, τόνισε ότι μονόδρομος για τους αγρότες είναι ο ενωμένος αγώνας τους με ξεκάθαρο στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αναφερόμενος στο βαμβάκι και στις καταστροφικές επιπτώσεις της εφαρμογής του κανονισμού της ΕΕ για το προϊόν, ο Β. Μπούτας τόνισε ότι «αποκαλύφθηκαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του υπουργείου Γεωργίας, που έλεγε ότι δε θα υπάρξει επιλέξιμο και μη επιλέξιμο βαμβάκι και ότι θα υπάρξει μία τιμή στο προϊόν».

Και τόνισε πως και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βαμβακοπαραγωγοί «πηγάζουν» από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως όλα τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών. Καταλήγοντας στην ομιλία του ο Β. Μπούτας, κάλεσε τους αγρότες της Καρδίτσας να συμμετάσχουν μαζικά στο παναγροτικό συλλαλητήριο στις 31 Μάρτη στη Λάρισα, για να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο του Κιλελέρ και για στείλουν το μήνυμα ότι αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Στη συνέχεια μίλησε ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη συνέχισης του ενωτικού αγώνα της αγροτιάς.

Στη συνέχεια οι αγρότες ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα που διάβασε ο Σ. Γιαννακός, αντιπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, που περιλαμβάνει το πλαίσιο των αιτημάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στις πανελλαδικές αγροτικές συσκέψεις στον Παλαμά, στα Φάρσαλα και την περασμένη Κυριακή στη Λάρισα.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού, εκφράζοντας τη συμπαράσταση και συμπαράταξή τους στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ