Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
Απαιτεί μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλα τα κενά

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών σήμερα στο υπουργείο Παιδείας

Προτάσσοντας το αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς που να καλύπτουν όλα τα κενά στα σχολεία, εκπαιδευτικοί δίνουν για άλλη μια φορά αγωνιστικό ραντεβού στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα, Τετάρτη, στις 13.00.

Την κινητοποίηση καλεί ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), που στη σχετική διαμαρτυρία του εξηγεί:

«Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων των διορισμών, έγινε γνωστό ότι οι θεατρολόγοι ΠΕ.91.01, κλάδος με πολύχρονη παρουσία και συνεισφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν στην ουσία αποκλειστεί. Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με μια μόλις οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και μηδενικούς διορισμούς στη Γενική. Αυτά αποφασίστηκαν, ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές θεατρολόγοι (εκ των οποίων 200 με περισσότερα από 10 έτη), δηλαδή το 80% των εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής είναι αναπληρωτές!

Η αγανάκτηση και η αίσθηση της αδικίας είναι μεγάλες. Πρωτίστως οι μαθητές δεν θα διδάσκονται με σταθερότητα και ποιότητα ένα πολύτιμο μάθημα, του οποίου η αξία δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται από την πολιτεία. Ομως και σε επίπεδο εκπαιδευτικών, ο διορισμός είναι μία ελάχιστη εργασιακή ασφάλεια, εργαζομένων υψηλής κατάρτισης, με επιμονή και αγάπη στο αντικείμενό τους, παρά τις χαμηλές αμοιβές και τις αντίξοες συνθήκες, μετά από ομηρία χρόνων».

Στο πλευρό τους στέκονται και άλλοι φορείς εκπαιδευτικών, όπως οι Σύλλογοι «Γ. Σεφέρης» και «Ρόζα Ιμβριώτη» που στηρίζουν την κινητοποίηση που καλεί ο ΠΕΣΥΘ για μόνιμους διορισμούς με βάση τα πραγματικά κενά στα σχολεία και οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες και μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Είναι γνωστό ότι η Καλλιτεχνική Παιδεία παίζει σημαντικότατο ρόλο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και γι' αυτό πρέπει να είναι μόνιμοι οι συνάδελφοι και αυτών των κλάδων, ανάμεσά τους και οι θεατρολόγοι, ώστε να μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά την ανάλογη παιδεία (...) Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπ. Παιδείας δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει η Καλλιτεχνική Παιδεία, το έχουν ήδη δείξει άλλωστε με τις περικοπές ωρών στα μαθήματα αυτά, το δείχνουν και τώρα με τους μηδενικούς διορισμούς».

«Αλήθεια, πόσα χρόνια θα μείνει "αναπληρώτρια" η Θεατρική Αγωγή και γενικά η Καλλιτεχνική Παιδεία;», ρωτούν οι Σύλλογοι και απαιτούν μόνιμους διορισμούς με βάση τις ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ