Τετάρτη 20 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Να ενταχθούν τα πρότυπα - πειραματικά στο πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς μαθητών

Να ενταχθούν τώρα τα Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία της Αττικής στο πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, απαιτεί εκ νέου η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας την Περιφέρεια να υλοποιήσει σχετική απόφαση της Βουλής.

Υπενθυμίζεται πως το ΔΣ της Ομοσπονδίας από τις 23 Φλεβάρη 2022 διατύπωσε - σύμφωνα με την πάγια θέση για την απρόσκοπτη πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις - την αναγκαιότητα να ικανοποιηθεί το δικαίωμα των μαθητών των Πρότυπων - Πειραματικών Σχολείων στη δωρεάν μετακίνηση από και προς το σχολείο τους, ομοίως με τη μετακίνηση των μαθητών όλων των υπερτοπικών σχολείων, μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς της Περιφέρειας Αττικής με σχολικά λεωφορεία.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επανέρχεται στο ζήτημα και καλεί την «Περιφέρεια να υλοποιήσει την από 31/5 /2022 απόφαση της Βουλής των Ελλήνων, με την οποία οι μαθητές των ΠΠΣ εντάχθηκαν στις διατάξεις της ΚΥΑ 50025/2018 (ΦΕΚ 4217/Β/26-9-2018) και δικαιούνται της επιμέλειας μετακίνησης από την οικεία περιφέρεια εκάστου σχολείου.

Το οργανωμένο Γονεϊκό Κίνημα έχει ως πάγια θέση τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών/τριών μέσω δημόσιου φορέα μεταφορών μαθητών, τόσο για τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, όσο και για εκδρομές, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού και άθλησης κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε την άμεση ένταξη των προτύπων και πειραματικών Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής στο πρόγραμμα δωρεάν μεταφοράς της Περιφέρειας Αττικής, χωρίς όρους και προϋποθέσεις!», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ