Σάββατο 16 Ιούλη 2022 - Κυριακή 17 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Καμία τιμωρία δεν μπορεί να σταματήσει τις δίκαιες διαμαρτυρίες των στρατευμένων!

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η ΚΝΕ καταγγέλλει την τιμωρία που επιβλήθηκε σε στρατιώτη στη Ρόδο, επειδή καταδίκασε με επιστολή του τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν.

Η διοίκηση του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής τού επέβαλε μία απαράδεκτη και άδικη απόφαση, που στοχεύει ουσιαστικά στον εκφοβισμό και στη φίμωση των στρατευμένων. Καμία τιμωρία όμως δεν μπορεί να σταματήσει τη γενναία, αξιοπρεπή και πατριωτική στάση των στρατευμένων νέων, που αρνούνται να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους στις δολοφονικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτό δείχνει και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται προς τον στρατιώτη που τιμωρήθηκε, από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς.

Οι στρατευμένοι έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις άσχετες με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Είναι δικαίωμα, αλλά και υποχρέωσή τους να διεκδικούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους τη διατήρηση όλων των πολιτικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.

Οπως πάντα, έτσι και τώρα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουν αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γι' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η επίθεση της διοίκησης προς τον στρατιώτη.

Να ανακληθεί εδώ και τώρα η άδικη τιμωρία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ